Trening i forbindelse med jobb - kan være en god investering, ifølge rapport
Trening i forbindelse med jobb - kan være en god investering, ifølge rapport

Trening på jobb ser ut til å gi bedre helse

– Arbeidsgiverne bør investere mer i sine ansatte, og et nytt verktøy kan tilby arbeidstakere et gratis forskningsbasert treningsprogram tilpasset deres arbeidshverdag, ifølge en artikkel publisert i Tidsskrift for Den norske legeforening.

Publisert Sist oppdatert

Tilpasset trening kan gi arbeidstakere bedre helse. Det viser en rapport som Helsedirektoratet og flere aktører i arbeidslivet har bestilt fra Forskningsenheten for fysisk aktivitet og helse i arbeidslivet ved Syddansk Universitet. Rapporten oppsummerer over 40 randomiserte kontrollerte studier.

Ny app

Som en oppfølging av rapporten er det utformet en webapplikasjon - "Smart mosjon i arbeidslivet". Der kan ifølge tidsskriftet.no ansatte finne et gratis forskningsbasert treningsprogram, og treningen skreddersys etter arbeidstakerens arbeidshverdag, fysiske form og mulige plager. Verktøyet er tilgjengelig via helsenorge.no.

– Godt eksempel

– Arbeidet med Smart mosjon i arbeidslivet er et eksempel på hvordan partene i arbeidslivet og forvaltningen i samarbeid med forskere kan bidra til bedre helse i arbeidslivet – dersom det legges til rette for det, står det å lese i artikkelen.

Les mer på tidsskriftet.no- nettsiden til Tidsskrift for Den norske legeforening.

Powered by Labrador CMS