Statsminister Erna Solberg.

Fysioterapiklinikkene må holde stengt til over påske

Fysioterapiklinikkene må fortsette å holde stengt på grunn av koronasituasjonen, bestemte Helsedirektoratet og regjeringen tirsdag. De kan tidligst åpne igjen 14. april.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag gjorde regjeringen og Helsedirektoratet en ny vurdering av situasjonen rundt koronaviruset. De mener at det er for tidlig å åpne praksisene til fysioterapeuter og manuellterapeuter igjen. Samtidig som de sier at tiltaket med å holde stengt videreføres, anmerker de at "det bør legges til rette for drift ved nærmere bestemte unntak via digital kommunikasjon, der det er mulig". 

Mandag ble det kjent at fysioterapeuter og manuellterapeuter får takster for video- og telefonkonsultasjoner. Les mer om dette HER og hvor mye takstene er på nederst i denne saken.

Da statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse tirsdag, sa hun at regjeringen har drøftet effektene av tiltakene som ble innført 12. mars og kommet frem til at tiltakene skal videreføres.

– Vi mener at de nye tallene fra Folkehelseinstituttet viser at koronatiltakene virker. Derfor videreføres koronatiltakene til over påsken, til og med 13. april, sa Solberg, ifølge NRK.

Hun mener målet er å ta hverdagen tilbake.

– Dessverre betyr regjeringens vedtak i dag sterke begrensinger på hverdagen vår, men vi gjør det for alle vi er glad i, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS