Juridisk rådgiver Lars Engebretsen og forbundsleder Gerty Lund i NFF er fornøyd med at helseminister Bent Høie har kommet med forbud om utenlandsreiser til alt helsepersonell.

Fysioterapeuter får ikke reise utenlands

Regjeringen innfører reisenekt til utlandet for alt helsepersonell med øyeblikkelig virkning. Det betyr at alle fysioterapeuter i landet må holde seg i Norge, og kan risikere fengsel hvis de bryter forbudet.

Publisert Sist oppdatert

Dette betyr at NFF-medlemmer som har pasientkontakt ikke kan forlate landet, verken i jobbrelaterte reiser eller private.

Hvis de bryter forbudet, kan de risikere bøter eller fengselsstraff i inntil seks måneder. Dette er hjemlet i helseberedskapsloven.

- Jeg forventer at alle våre medlemmer tar forbudet på alvor og ikke reiser utenlands før eventuelt forbudet oppheves. Det er særdeles viktig at vi nå står sammen og er solidariske, sier forbundsleder Gerty Lund.

Verner om pasientene

Hun er ikke bekymret over at fysioterapeuter som jobber i Norge, vil bryte forbudet. Historisk er fysioterapeuter kjent for å verne om pasientenes sikkerhet og setter den til enhver tid først, sier hun.

- Forbudet kan virke drastisk, men jeg forstår helseministerens strenge linje og støtter den helt og fullt. Regjeringen ga samtidig løfte om at eventuelle økonomiske tap som følge av forbudet vil bli kompensert. Det er jeg spesielt fornøyd med, sier Lund.

Forsvarlighet 

Forbundslederen viser til helsepersonelloven paragraf 4 som regulerer forsvarlighetsprinsippet. Denne spesielle situasjonen viser hvor viktig det er at fysioterapeuter er bevisste på kravet til forsvarlighet som fysioterapeuter skal opptre i samsvar med, sier Lund.

Tidligere torsdag skrev Fysioterapeuten om at NFF avlyser alle fysiske møter og kurs. Vedtaket gjelder foreløpig til ut april måned.

NFF har også opprettet en side med spørsmål og svar rundt korona-situasjonen

Powered by Labrador CMS