Var helprivat - nå har hun driftstilskudd

Kjenner seg ikke igjen i kommentarene på Instagram

Avtalefysioterapeut Anne Christine Willard (41) kjenner seg ikke igjen i de krasse kommentarene om driftstilskuddsordningen på Instagram.

Publisert Sist oppdatert

Anne Christine Willard har fullt driftstilskudd i Stange kommune. Hun fikk det da hun var 38 år gammel. Nå er hun 41 år og jobber ved Sentrum fysikalske institutt i kommunen.

Hun fulgte spørreundersøkelsen på Instagram, og kjenner seg igjen i noe av det de yngre kommenterer. Samtidig synes hun mange av kommentarene er trist lesing, og hun lurer på om de som skriver kjenner ordningen.

-I vår kommune er det 14 avtalefysioterapeuter. Tre av dem er over 60 år. Resten er under 45. Så det stemmer ikke at det bare er de eldste som har driftstilskudd. Det stemmer heller ikke at vi ikke holder faglig tritt. Ved vår klinikk har 3 av 6 AktivA kurs. Tre har snart master og vi kurser oss hvert år. Vi tviholder heller ikke på pasientene. Vi har 19 treningsgrupper og målet er å gjøre pasientene uavhengig av fysioterapi, sier Willard.

Ønsker krav til faglig oppdatering

Hun er enig med dem som mener det bør være krav til regelmessig oppdatering, og at NFF bør ta initiativ til det. Samtidig tilbakeviser hun at hjemlene går i arv.

- Det er den kandidaten som passer best som får tilskuddet. Den med best fagkompetanse og erfaring teller mest. Da er det selvsagt ikke unormalt at mange er over 35 og 40 når de får en hjemmel. Slik er det i arbeidslivet for øvrig også.

Willard tilbakeviser også at ordningen fratar pasienter å velge fysioterapeut.

-Det kan de fortsatt gjøre. De kan velge andre enn meg, andre som har hjemler eller helprivate. Det gjør pasientene hvis de ikke er fornøyde. Det betyr at jeg må holde meg oppdatert og vise til resultater for å beholde pasientene, sier hun.

Helprivat har sine fordeler

Willard har tidligere jobbet som helprivat. Hun trivdes også med det. Da var pasientgrunnlaget noe annerledes. Hun hadde flere pasienter med utfordringer som tok raskere tid å behandle, så som en vond skulder eller akutt ryggsmerter.

-Som helprivat kan du leie deg inn i en etablert klinikk og du slipper store investeringskostnader. Men du får naturlig nok ikke den sikre inntekten et driftstilskudd gir. Men med tilskudd følger også krav. Krav om å gjøre alt rett. Rapportere hver minste detalj. Ha samhandlingsmøter, skrive journaler etc. Min anbefaling til de unge: Ta sjansen. Bli helprivat. Vær tålmodig. Det dukker til slutt et driftstilskudd opp.

Powered by Labrador CMS