Foto: Cecilie Bakken Høstmark

NFF gir gratis kurs i barnefysioterapi til turnuskandidater

Norsk Fysioterapeutforbund gir nå turnuskandidater gratis nettkurs i barnefysioterapi.

Publisert Sist oppdatert

– Det er vårt bidrag for å gi relevant påfyll til turnuskandidater som nå har lite å gjøre i jobbene sine, sier leder for faggruppen barne- og ungdomsfysioterapi, Kristin Snøan i NFF.

For kort tid siden, ble nettkurset i barnefysioterapi åpnet for påmelding. I den forbindelse tenkte styret i faggruppen at dette kunne være relevant faglig påfyll til fysioterapeuter i turnus. NFF har bestemt at kurset skal være gratis for turnuskandidater som er medlem av NFF.

Kurs i tillegg til turnus

Korona-viruset har ført til at mange av dem nå har for lite å gjøre i jobbene sine, og at det kan være utfordrende for ledelsen å finne relevante oppgaver til dem.

- Det er 350-400 fysioterapeuter i turnus på sykehus og i kommuner. De som jobber på sykehus, står fremdeles i pasientrettet arbeid. De som jobber i kommunene, har i mange tilfeller hjemmekontor, og ikke tilstrekkelig med pasientrettede oppgaver.  Det er derfor nyttig at de kan bruke tiden på faglig påfyll, sier Snøan.

Kurset – som er på tilsammen åtte timer – er første kurset av flere fysioterapeuter trenger for å gå videre på NFFs kursrekke innen barne- og ungdomsfysioterapi.

Deltakerne har tilgang til kurset frem til 30. juni. De kan se kurset flere ganger, hvis de har behov for det.

Gir mulighet for flere barnefysioterapikurs

Etter endt kurs, får turnuskandidatene kursbevis. I tillegg er de kvalifisert til å ta flere kurs innen samme fagområde.

- For turnuskandidatene er dette et kurs på lik linje med andre kurs og fagdager de deltar på i løpet av turnustjenesten. Barnefeltet er et stort område innen fysioterapifaget. Vi er glade for at mange turnuskandidater nå kan få en introduksjon til dette fagområdet. Barnefysioterapi er et viktig felt å kunne, sier Snøan 

I alt 65 turnuskandidater har så langt meldt seg på kurset. Snøan regner med flere.

Dette er barnefysioterapi

Fysioterapi for barn og unge har som mål å gi optimal bevegelsesutvikling, mestring, glede og funksjon for barnet. Barnefysioterapeutene samarbeider tett med fagpersoner og foreldre eller foresatte for å legge forholdene best mulig til rette for barna på skolen, SFO, i barnehage og hjemme.

Barn som trenger fysioterapi, har en rekke ulike diagnoser og problemer som hoftelidelser, livsstilssykdommer, lungesykdommer, opptrening etter operasjoner eller skader, revmatiske sykdommer og muskelsykdommer.

Les mer om faggruppen her

Powered by Labrador CMS