Bent Høie

Høie imponert over blant andre fysioterapeutene

Fysioterapeuter og fastleger mottok godord, da helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) holdt den såkalte kommunetalen under helsekonferansen torsdag.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg vet dere har strukket dere langt for å opprettholde tjenestene til dem med de største behovene, sa Høie.

Han henviste spesielt til at fysioterapeuter og fastleger tidlig åpnet for digitale konsultasjoner med pasientene da koronapandemien traff Norge i mars.

Høie fokuserte spesielt på innbyggere med psykiske lidelser.

- Det har vært tungt i en tid der mange mer enn noen gang trengte tjenester og møteplasser. Det er viktig at vi snakker om hvordan vi kan ivareta både smittevern og tjenester til dem som trenger det aller mest i tider som disse, sa han.

Han fremhevet at det er viktig at «vi snakker om hvordan vi kan ivareta både smittevern og tjenester», og at vi har mye å lære av hverandre.

- Dere har løst utfordringene på ulike måter. Men det er en ting som går igjen; evne til å se hva som trengs og vilje til å gjøre noe med det. Da de fysiske kontorene måtte stenge, åpnet de digitale og mange fagfolk og kommuner kastet seg rundt, sa Høie.

Han er imponert over hvor raskt mange tok i bruk ny teknologi, slik at spesielt de med psykiske lidelser fikk hjelp.

Han lovte også at regjeringen vil ta grep for å heve kompetansen om livets siste fase og forberede samhandlingen mellom kommuner og sykehus.

Høie holdt også Sykehustalen torsdag. Les mer om den her

Powered by Labrador CMS