Foto: Eirik Veigård

Tverrfaglig hverdagsrehabilitering lønner seg

Etter å ha gitt intens rehabilitering i tre uker til tjue hjemmeboende eldre, sparte Bodø kommune en og en halv millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Treningen gjorde at deltakerne trengte 70 timer mindre hjemmehjelp i uka, viser et innslag fra NRK Nordland.

Målet med treningen var at de eldre skulle ha mindre behov for hjemmehjelp.

Prosjektleder for tiltaket i Bodø kommune, Åse Bente Mikkelborg, sier det handler om å få ulike omsorgsyrker til å spille på samme lag.

- Vi har lenge visst at vi har vært nødt til å gjøre endringer med hensyn til hvordan vi jobber innen helse og omsorg. Den demografiske utviklingen er slik at vi stadig blir flere eldre. Samtidig fødes det færre barn, slik at vi får problemer med å rekruttere nok helse- og omsorgsarbeidere, sier hun til NRK.

Strålende mennesker

Etter to slag kunne 86 år gamle Elly Jensen lett blitt avhengig av elektrisk rullestol og mye hjelp, men i stedet satte hun seg fem mål sammen med hjemmetjenesten. Nå vasker hun i huset, skifter sengetøy og går i trapper.

- Da de kom første gang var jeg veldig nervøs, for jeg tenkte at dette klarer jeg ikke. Men de hadde godt humør og er noen strålende mennesker. Da bestemte jeg meg for å gjøre alt jeg maktet for å vise at jeg satte pris på dem. Og det klarte jeg, sier Elly.

I tillegg til Bodø kommune, har Voss og Arendal lignende tilbud.

Powered by Labrador CMS