Anne Kim Krakeli ved Diakonhjemmet sykehus er litt øm i armen etter å ha blitt vaksinert mot covid-19 i den første uka det ble åpnet for helsepersonell.

Hun var en av de første fysioterapeutene i vaksinekøen

Anne Kim Krakeli var første fysioterapeut ut til å få vaksine mot covid-19 på Diakonhjemmet. På Haukeland ble fire fysioterapeuter vaksinert på tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Anne Kim Krakeli er spesialfysioterapeut på intensivavdelingen på Diakonhjemmet og jobber med covid-19-pasienter.

-Det er viktig at vi fysioterapeuter vaksineres, det er fint at de prioriterer som de gjør på Diakonhjemmet. Selv om sykepleiere også jobber med pasientgruppa, gir fysioterapeuter bistand til pasienter for å hoste opp slim eller stanse tørrhoste, så vi står «midt i det». Jeg er ikke så redd selv for å bli smittet, men ser vaksinering er et viktig bidrag for stabiliteten på jobb, sier Krakeli.

Spesialfysioterapeuten forteller at vaksineringen ikke var stort annerledes enn å få influensavaksine, og ikke var spesielt ubehagelig. Hun er bare litt mer øm i armen enn etter influensavaksinen.

Trenger kompetansen

Denne uka ble det åpnet for å ta inn helsepersonell i vaksinekøen.

-Jeg er glad for at vi er i gang med vaksineringen, vi trenger at folk er på jobb – vi trenger kompetansen. Det er også sårbare grupper vi jobber med. Det blir spennende å se hvor fort vi får flere vaksiner, sier Margrethe Øye Hole. Hun er avdelingsleder for avdeling for klinisk aktivitet på Diakonhjemmet. På hennes avdeling er fysioterapeuter den eneste yrkesgruppa som er prioritert i vaksinekøen.

På Haukeland sjukehus ble fire fysioterapeuter vaksinert tirsdag. I løpet av denne uka skal tallet øke til 10, opplyser assisterende avdelingssjef Grete Ege på fysioterapiavdelingen. Hun forteller at fysioterapeutene er prioritert ut fra behandling av covid-19-pasienter.

Flere foretak i gang

På Diakonhjemmet har de prioritert fire fysioterapeuter på vaksinelista. De er til sammen 25 fysioterapeuter på sykehuset.

-De prioriterte jobber på sengepost med covid-19-pasienter og med intensivpasienter, forteller Hole.

NFF har sjekket med en rekke sykehus i landet, og ser at flere helseforetak er i gang med å vaksinere fysioterapeuter.

Powered by Labrador CMS