Illustrasjonsfoto.

Universitets-sykehusene starter vaksinering

I løpet av uka vil alle de seks universitetssykehusene her i landet ha startet med koronavaksinering av ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Dagens Medisin er Stavanger universitetssjukehus sist ut når vaksineringen der begynner onsdag.

St. Olavs hospital i Trondheim og Akershus universitetssykehus (Ahus) begynte mandag. Tirsdag var Oslo universitetssykehus, Universitetssykehuset Nord-Norge og Haukeland universitetssjukehus i gang.

Også Sørlandet sykehus startet vaksineringen tirsdag.

Folkehelseinstituttet (FHI) gjorde en justering i vaksineprioriteringen 30. desember 2020. Det ble bestemt at det settes av vaksiner til vaksinering av 15 000 helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Inntil 20 prosent av vaksinedosene kommunene får, kan benyttes til helsepersonell i primærhelsetjenesten.

Ahus skriver i en pressemelding at det er helsepersonell i pasientnært arbeid som får tilbudet først. Det er bekreftet at sykehuset får vaksinedoser til cirka 1400 ansatte.

– Det er veldig gledelig at vi nå kan vaksinere noen av våre medarbeidere. Vi vet ennå ikke om vi vil få flere, men jeg håper vi får mulighet til å dekke bredere enn vi foreløpig kan, uttaler administrerende direktør Øystein Mæland i en pressemelding.

I pressemeldingen står det også at det ble satt 60 vaksiner mandag, og at planen fremover er å sette rundt 140 vaksiner om dagen.

Det er ansatte som jobber innenfor intensiv- og overvåkingsavdelingen som blir prioritert først. Intensivseksjonen på Nordbyhagen regner med å ha de fleste i seksjonen vaksinert innen helgen. Sykehuset opplyser at akuttmottaket også ligger høyt på prioriteringslisten.

Haukeland universitetssjukehus, OUS og UNN startet vaksinering i dag. Ved Haukeland er det forventet at 600 ansatte ved sykehuset skal vaksineres denne uken. Første vaksine ble satt i dag, det skriver Bergens Tidende. Helsepersonell som jobber med pasienter med covid-19 får vaksine først.

Også Oslo universitetssykehus skriver på sin nettside at det kun er en liten andel av de ansatte som får vaksine i starten.

Powered by Labrador CMS