Ny fysioterapiutdanning i støpeskjeen

Fysioterapiutdanningen i Danmark skal endres. Det danske forbundet er bekymret for at satsing på tverrfaglig kompetanse skal fortrenge fysioterapispesifikke fag.

Publisert Sist oppdatert

Danske Fysioterapeuter (DF) skriver på sine nettsider at studenter som starter sine studier i fysioterapi sommeren 2016, vil møte en ny og annerledes utdanning. Dette er resultatet av en reformprosess som utdannings- og forskningsdepartementet har satt i gang, og der DF deltar.

Utdanningen vil framover bli bygget opp av semestre istedenfor moduler, og innholdet kan i større grad tilrettelegges av det enkelte utdanningssted.

- Kan fortrenge fysioterapifag

DF-leder Tina Lambrecht er bekymret over en del av endringene. Det gjelder spesielt at departementet har et stort fokus på tverrfaglighet og generisk kompetanse. Det vil si kompetanse som er relevant uansett hvilken helsefaglig grunnutdanning man går på, skriver fysio.dk.

- Vår bekymring skyldes ikke at tverrfaglig kunnskap er uvesentlig, men at departementet ikke tillater at utdanningen blir lengre enn i dag. Det kan føre til at undervisning med fokus på generell kompetanse fortrenger undervisning i fysioterapispesifikke fag.

- Vi er bekymret for at man vektlegger tverrfaglighet og generell kompetanse høyere enn grunnleggende fysioterapifaglig kompetanse. Dette blir det ikke bedre fysioterapeuter av, mener Tina Lambrecht.

Powered by Labrador CMS