Illustrasjonsfoto: colorbox.com

Deprimerte har økt risiko for korsryggsmerter

En studie utført ved University of Sydney slår fast at sjansen for å utvikle korsryggsmerter er seksti prosent høyere blant folk som sliter med depresjon.

Publisert Sist oppdatert

Tusenvis av australiere med korsryggsmerter kan lide på grunn av deres mentale helse, ifølge The Daily Telegraph.

Samtidig behandling

Forskerne mener så mange som 61.200 tilfeller av korsryggsmerter i Australia delvis kan tilskrives depressive lidelser.

- Vår studie peker i retning av at vi vil oppnå langt bedre resultater om vi behandler depresjon og korsryggsmerter simultant, men det vil kreve at helsepersonell fra ulike profesjonsgrupper arbeider tettere sammen, sier førsteamanuensis og fysioterapeut Paulo Ferreira til avisen.

Inntil fire millioner australiere opplever korsryggsmerter en eller annen gang i løpet av livet. Selv om folk i 40-50-årsalderen topper statistikken, viser nyere tall at korsryggsmerter også representerer dem mest vanlige langtidslidelsen blant tenåringer og unge voksne. 

Det ene leder til det andre

Ferreira påpeker at folk som sliter med enten depresjon eller korsryggsmerter har lett for å senke sitt fysiske aktivitetsnivå. Dette fører til at den ene lidelsen kan føre til den andre.

Forskere undersøker nå hvorvidt det finnes en genetisk lenke mellom de to lidelsene. Man ser da på om nevotransmitterne som spiller inn på humør også er involvert i korsryggsmerter.

Powered by Labrador CMS