Klar for verdenskongress: Faggruppeleder i NFF, Kenneth Martinsen, her fra fjorårets Idrettsmedisinske høstkongress i Trondheim

Verdenskongressen i idrettsfysioterapi avholdes i Oslo: - Alle kontinenter representert

Nesten 600 registreringer fra 28 land og alle verdens kontinenter er status litt over en måned før det braker løs i Oslo. 

Publisert Sist oppdatert

- Det er superviktig for oss at dette blir årets samlingspunkt for alle fysioterapeuter,  ikke bare innen idrett. Det er stort fokus på aktivitetsmedisin og rehabilitering. Aldersspennet går fra små barn til eldre, og ulike aspekter ved forskjellige diagnoser.

Dette sier leder for Faggruppen for  idrettsfysioterapi og aktivitetsmedisin i Norsk Fysioterapeutforbund, Kenneth Martinsen, til Fysioterapeuten. 

Fra forskning til klinisk praksis

Slagordet for kongressen, som avholdes 14.-15.juni i Oslo sentrum, er «From research to clinical practice». Målet er å presentere forskningen på en måte som gjør den klinisk relevant for deltakerne innen tema som foruten idrettsfysioterapi, handler om barn og ungdom, kreft, smerte, kvinnehelse, ernæring, mentale aspekter, klinisk resonnering og fysisk aktivitet - for å nevne noe.

Kunstig intelligens

Nytt i år er at man har satt opp en egen sesjon med tema KI - kunstig intelligens. 

- Hvorfor kunstig intelligens? 

- KI er overalt rundt oss. Hvordan kan vi som fysioterapeuter bruke KI i vårt fag? Jeg tenker det er både viktig og riktig å belyse på denne typen kongress.

Ønsker seg enda flere deltakere

Hele programmet finnes på kongressens nettsider. Der kan man også melde seg på både selve kongressen og det sosiale programmet. 

- Vi ønsker oss enda flere påmeldinger til en viktig faglig og sosial samling i Oslo, avslutter faggruppelederen. 

 

Powered by Labrador CMS