Rehabilitering

Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) og forbundslederGerty Lund hilser foran Stortinget etter først å ha møttes digitalt.

Skal jobbe sammen for bedre rehabilitering

Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) og forbundsleder Gerty Lund skal jobbe sammen for å få et utvalg som ser på rehabilitering i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart etter et møte mellom de to mandag 7 september.

- Det er vårt ansvar at alle skal få rehabilitering uansett hvor du bor og hva som er utfordringen din. I dag er det for mange som ikke får den hjelpen de trenger, sier Wilkinson.

Gerty Lund og Nicholas Wilkinson var utvilsomt på bølgelengde, da de møttes foran Stortinget i går.

Han møtte Gerty Lund utenfor Stortinget til fotografering i går, kort tid etter at de hadde gjennomført et digitalt møte hvor rehabilitering var eneste tema på dagsorden.

Vet at rehabilitering er viktig

Wilkinson, som også er medlem av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, har selv erfart hvor viktig rehabilitering er.

Etter et slag i 2018, hvor han mistet taleevnen og havnet i rullestol, var han avhengig av blant annet fysioterapi og logoped for å komme på beina igjen.

- Jeg var heldig. Jeg fikk den hjelpen jeg trengte, men det var fordi jeg er Stortingspolitiker. Slik skal det ikke være. Som sosialist er jeg opptatt av at alle skal ha samme rettigheter, sier Wilkinson.

Støtter Wilkinson

Norsk Fysioterapeutforbund, med forbundsleder Gerty Lund i spissen, ønsker også å sette fokus på rehabilitering. Hun ønsker derfor initiativet til Wilkinson velkommen og lover å gi ham den faglige støtten forbundet kan bidra med.

- Vi har gjennom sommeren sett flere eksempler på at kommuner skjærer ned på fysioterapitjenester. Det er urovekkende, spesielt fordi vi vet at det er for få av oss fra før. Det å få drahjelp fra sentrale politikere er vi særdeles glade for, sier Lund.

Fremmer forslag

Så fort Stortinget åpner dørene i oktober, vil Wilkinson fremme forslag om å nedsette et utvalg som skal se på rehabilitering.

- Mitt mål er at vi kan ansette flere folk som jobber med rehabilitering. Derfor må vi starte med et utvalg som finner ut hvordan det står til i kommune-Norge i dag, sier Wilkinson.

Han mener han har store muligheter for å få flertall på Stortinget for forslaget, og ser primært til de andre opposisjonspartiene som Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Samtidig tror han også regjeringspartiene er opptatt av god rehabilitering.

Powered by Labrador CMS