Forsker Grand Prix

Katrine Rolid er omgitt av kolleger etter at hun gikk til finalen i Forsker Grand Prix.
Katrine Rolid er omgitt av kolleger etter at hun gikk til finalen i Forsker Grand Prix.

Går til finalen i Forsker Grand Prix

Katrine Rolid tok seg videre fra Oslofinalen i Forsker Grand Prix. Lørdag er hun i selveste finalen.

Publisert

- Dette var utrolig overraskende og kjempemorsomt. Jeg er svært takknemlig for alle som stemte på meg.

Katrine Rolid står på scenen på Latter i Oslo etter at delfinalen er unnagjort. Hun er omkranset av kolleger fra Rikshospitalet, og fra salen får hun heiarop og blomster.

Ikledd rød treningsdress har hun nettopp forklart nesten 200 fremmøtte om effekten av å trene intervaller med høy intensitet fremfor å trene med moderat intensitet for hjertetransplanterte.

Studien viser at hjertetransplanterte som trener med høy intensitet kort tid etter operasjonen, øker oksygenopptaket mer enn dem som trener med moderat intensitet.

Studien til Rolid er gjennomført ved Oslo universitetssykehus og Rikshospitalet, og mer enn 70 fysioterapeuter har bidratt til å gjennomføre treningen for de hjertetransplanterte.

Du kan lese mer om studien her

Midt i salen sitter dommerpanelet. I likhet med publikum, er de over seg av begeistring for Rolid. De roser fremførelsen, innholdet og ikke minst det faktum at hun bruker dialekten fra Biri.

Katrine Rolid til venstre og Annette Vogt Flatby fikk begge ros da de deltok på Forsker Grand Prix tirsdag 22. september på Latter i Oslo.
Katrine Rolid til venstre og Annette Vogt Flatby fikk begge ros da de deltok på Forsker Grand Prix tirsdag 22. september på Latter i Oslo.

Rolid var ikke eneste fysioterapeut på scenen på Latter. Annette Vogt Flatby var første kvinne ut ikledd en trikot med skjelettmønster. Også det falt i smak blant dommerne, selv om hun ikke tok seg videre til finalen.

Vogt Flatby forsker på benskjørhet blant eldre.

Når deltakerne har sagt sitt, dommerne gitt sin dom og det hele er over, får deltakerne med seg en sterk oppfordring fra konferansier Sunniva Rose.

- Gå nå ut og gjør forskningen deres kjent. Skriv kommentarartikler. Still opp i media. Få forskningen ut til folket, sa Rose.

I dommerpanelet satt professor i filosofi Inga Bostad, journalist Torkild Jemterud og skuespiller Mats Eldøen.

Lørdag 26. september befinner Katrine Rolid seg på Byscenen i Trondheim. Der går finalen av stabelen og Rolid møter 11 andre finalister fra hele landet.

Powered by Labrador CMS