En time i uken er satt av til helsefremmende aktivitet på Kalnes videregående skole. Foto: Tom E. Jensen, fmvfoto.no

Fjerner stress med fysisk aktivitet

Presset ungdom utsettes for er på alles lepper om dagen. På Kalnes videregående skole i Sarpsborg har de valgt å gjøre noe med det.

Publisert Sist oppdatert

Skolen har økt timeplanen med en time per uke, og målet er at alle, både elever og ansatte, skal kunne delta på en helsefremmende aktivitet, ifølge f-b.no.

Sertifisert

Kalnes ble allerede i 2013 sertifisert som helsefremmende skole, og målet er at fysisk aktivitet og mental trening skal gi elevene en bedre hverdag og økt livskvalitet.

– Både egne og andres analyser av ungdommen viser at mange sliter psykisk, med livsstilen, selvbildet og usikkerhet. De lever under mye press. Det er vårt oppdrag at de har det bra, sier rektor Torstein Maugesten til avisen.

Hver onsdag kan elever og ansatte ved skolen velge mellom aktiviteter som klatring, parkour, volleyball, frisbeegolf eller rett og slett en gåtur.

Kalnes er det første videregående skolen i landet som satset på helsefremmende time.

Oppmerksomhetstrening

Det mentale er også avgjørende for å ha en god skolehverdag. Folkehelsekoordinator Rolf Inge Ølberg ved Kalnes påpeker at oppmerksomhetstrening har positiv virkning på psykisk og fysisk helse, og at det styrker selvbildet.

Kalnes’ satsing på helsefremmende aktiviteter skal forskes på, slik at skolen har mulighet til å dokumentere hvorvidt tiltakene har effekt.

Powered by Labrador CMS