Helselandslaget i fotball:

Helselandslaget i fotball for menn reiser til sydligere himmelstrøk for å vinne finalen under Medigames som arrangeres for 43. år på rad. Bildet er tatt etter finaletapet mot Ungarn i 2022, da mesterskapet ble arrangert i Algarve, Portugal.

På vei til OL i Saint-Tropez

16. – 23. juni er Helselandslaget klare for Medigames i Saint-Tropez i Frankrike. Til sammen ti nasjoner stiller i fotballturneringene, og det er plass til enda et par spillere på laget.

Publisert Sist oppdatert

- I år har vi en sterkere tropp enn noensinne. Etter å ha tapt finalen to år på rad, går vi for gull, sier fysioterapeut og sportslig leder Øystein Østergren.

Troppen består av 19 spillere som i løpet av 16. – 23. juni skal konkurrere i både 11er og 7er fotball. Alle har de til felles at de er autorisert helsepersonell, og at de spiller fotball i tredje til sjuende divisjon i seriesystemet her hjemme.

- Vi vil gjerne ha med en spiller eller to til, for kampbelastningen er stor. Så hvis noen har lyst og kan bli med til Saint-Tropez på kort varsel, kan vi friste med full trøkk på banen, fryktelig mye moro, og garantert spilletid med Haaland, sier Østergren.

Han sikter til fysioterapeut Alf Jakob Haaland Aano som er med i Medigames for første gang, og ellers er toppscorer for Madla IL i Rogaland. 

- Så veldig kjekt ut

Aano har spilt både EM og VM for det norske landslaget i futsal, og fikk tilfeldigvis vite om Medigames og Helselandslaget via sosiale medier under mesterskapet i fjor.

- Det så veldig kjekt ut! Det sto at de trengte flere spillere, så da tok jeg kontakt og fikk positivt svar med en gang, forteller han.

Aano har slitt med en skade i den ene foten, men håper å kunne være med å spille både 11er og 7er fotball når han ankommer sørligere breddegrader i juni.

- Jeg blir alltid trigget av turneringer og konkurranser. I Saint-Tropez blir det mye fotball med faglig påfyll som bonus, sier han.

Alf Jakob Haaland Aano spiller sin første turnering for Helselandslaget i juni. Han har tidligere spilt både EM og VM for det norske landslaget i futsal.

Ti fotballnasjoner 

Årets Medigames, eller sommer-OL for helsepersonell om du vil, er det 43. i rekken etter oppstarten i 1978. I år vil ca. 1500 deltakere fra mer enn 40 land konkurrere i 21 øvelser, og det er ennå ikke for sent å melde seg på. Kun autorisert helsepersonell kan delta.

Fotballturneringen utgjør den største delen av lekene, med ti nasjoner representert. Foruten Norge, stiller Mexico, Brasil, Portugal, Italia, Frankrike, Polen, Ungarn, Kasakhstan og Usbekistan lag. Ikke bare kommer deltakerne fra land over hele kloden, spillerne er også representanter for flere ulike helseprofesjoner.

Slik også på Helselandslaget; selv om stammen består av fysioterapeuter, er flere yrker representert. Det hører også med til historien at laget spiller i A-landslagets gamle drakter.

Sterkere enn noen gang

- Vi stiller tverrfaglig sterkere enn noensinne. Spillende trener er ergoterapeut, midtbaneankeret allmennlege. Vi har en kiropraktor og en fysioterapistudent som begge spiller back, og på midtstopperplass har vi både manuellterapeut og akuttsykepleier. Indreløperne er løpssterke fysioterapeuter, spissen er nevrolog, og vi topper altså laget med fysioterapeut Haaland, sier Østergren, som legger til at han som sportslig leder innimellom tar seg den frihet å bytte innpå seg selv også.

Østergren har siden 2016 deltatt i Medigames primært som tennisspiller, samtidig som han har bygget opp det norske helselandslaget i fotball for menn. Målet på sikt er å etablere både et damelag og et +35-lag.

Fysioterapeuten ønsker lykke til i Saint-Tropez, og kommer tilbake med resultater og inntrykk fra turneringen senere i sommer.

Vil du vite mer om Helselandslaget, eller ønsker du å bli med på Medigames? Kontakt Øystein Østergren på e-post oostergren@icloud.com

Powered by Labrador CMS