Initiativtaker Eline Strand Illøkken.

Studenter arrangerer egne gruppetreninger

I en gruppetreningssal på SIT trening i Trondheim samles fysioterapistudenter hver torsdag. Det er sosialt og gir dem god trening før de skal ha gruppebehandlinger etter endt utdanning.

Publisert

- Vi har så få møteplasser på grunn av korona. Det var hovedgrunnen til at jeg foreslo gruppetreninger. Det er heller ikke tvil om at dette, for mange, kan være et sted hvor du kan øve deg på å ha behandling i grupper, sier Eline Strand Illøkken.

Hun studerer fysioterapi ved NTNU Trondheim og har erfaring som instruktør fra treningssenterbransjen. Da hun startet studiet, og koronaen satte begrensninger for hvor mange og hvem de kunne omgås, fikk hun ideen til tiltaket.

Fra før har fysioterapistudentene i Trondheim gruppen Kondis. Det er en gruppe med fokus på løping. Strand ønsket seg en gruppe med et lavterskeltilbud.

Fysioterapistudenter samles til gruppetrening.

- Som førsteårsstudent har jeg kjent på at vi kun har mulighet til å møte studenter i vår egen gruppe. Det kan bli litt få. Også i fadderuka var vi isolert. Vi har dermed færre arenaer hvor vi kan skape gode relasjoner, sier Strand Illøkken.

Hun planlegger blant annet å ha amatørkurs for fysioterapistudenter som ønsker å bli instruktører. De kan øve seg på å holde treningen i gruppen.

- Ved å jobbe som instruktør lærer du deg å lede en gruppe. Du blir flink til å forklare, telle høyt og blir bevisst hvordan du prater. Det å lage en god stemning er essensielt, sier Strand.

Tøff trening og eget bookingsystem

Den første gruppetreningen besto av en miks av Tabata og workout of the day som er styrketrening for hele kroppen. Strand Illøkken planlegger også yoga og trening på stepkasser.

Det er kun plass til 30 studenter på hver trening. En egen Facebookgruppe er startet for å holde orden på bookinger og informasjon.

Booking til hver torsdagstime starter søndagen før, klokken 20:00 og stenger tirsdagen klokken 20:00. Hvis du melder deg på, og ikke møter til timen, får du prikker. Hvis du får to prikker, får du ikke delta på treningen på fire uker.

- Tilbakemeldingene etter første trening var kjempebra. Vi fikk noe felles å snakke om, da vi møttes på universitetet dagen etter. Noen var støle. Andre hadde aldri deltatt på gruppetrening. Det var gøy, sier Strand Illøkken.

Powered by Labrador CMS