Den pensjonerte fysioterapeuten Lillian Festvåg pryder forsiden av Fysioterapeutens tredje papirutgivelse i 2022. Hun har spesiell innsikt i poliomyelitt. Foto: Bo Mathisen
Den pensjonerte fysioterapeuten Lillian Festvåg pryder forsiden av Fysioterapeutens tredje papirutgivelse i 2022. Hun har spesiell innsikt i poliomyelitt. Foto: Bo Mathisen

Fysioterapeuten 3/22 er sendt ut

I denne utgaven av Fysioterapeuten kan du blant annet lese om poliomyelitt.

Publisert Sist oppdatert

Lillian Festvåg er i dag pensjonist. Hun har i mange år jobbet som spesialfysioterapeut ved Sunnaas sykehus, der hun også har vært tilknyttet forskningsavdelingen. I tillegg ble hun etter å ha passert 40 år diagnostisert med sykdommen poliomyelitt.

Vi har møtt Lillian Festvåg på Nesoddtangen, der hun bor. Hun forteller fra sitt liv som fysioterapeut og pasient. Mest fra sitt liv som fagperson. Fordi hun ser på det å ha levd med poliomyelitt som en styrke - og en erfaring som har gitt henne en helt spesiell kompetanse innen det å jobbe med polioskadde.

Kongressen

Fysioterapikongressen gikk av stabelen på Gardermoen i mars. Her har vi møtt både helseministeren og mange fysioterapeuter. Vi har fått et innblikk i hvordan det jobbes med fagformidling på en sykehusklinikk, hva NFF-medlemmer mener om at manuellterapeuter nå skal få søke om dobbel autorisasjon som helsepersonell - og vi har møtt flere prisvinnere under kongressen.

Vitenskap

I de fagfellevurderte artiklene i denne utgaven av Fysioterapeuten kan du lære om psykososiale utfordringer hos innvandrere med poliomyelitt. Videre kan du lese om fysioterapeuters erfaringer som treningskoordinatorer. Hvordan opplever fysioterapeuter spenningen mellom forskningens krav og deltakeres individuelle behov? I tillegg kan du lese om pasientspesifikk funksjonsskala hos pasienter ved akutt hjerneslag.

Fysioterapeuten ligger snart i en postkasse nær deg!

Powered by Labrador CMS