Helsebyråd Robert Steen (Ap), Oslo kommune.
Helsebyråd Robert Steen (Ap), Oslo kommune.

Helsebyråden modererer - vil ikke stenge fysioterapiklinikker

Helsebyråd Robert Steen forsikrer forbundsleder Gerty Lund om at Oslo kommune ikke har noen planer om å stenge fysioterapi-institutter i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

I en epost til Lund, skriver han at VG har trukket uttalelsene hans vel langt, da avisen fredag skrev at blant annet fysioterapiklinikker kunne bli stengt hvis smittetallene i Oslo ikke går ned, som følge av nye, strenge tiltak.

- Den redaksjonelle vinklingen og ingressen til VG er "spisset". Etter pressekonferansen vår søndag, hvor vi stengte ned ganske mye, ble jeg spurt om hva som er igjen. Svaret på det er stort sett full stengning av barnehager og skoler, én-til-én-tjenester og dagligvarer, apotek, vinmonopolet og kollektivtransporten, skriver Steen i eposten.

Han sendte svaret etter at Lund ba om en vurdering av et eventuelt vedtak om å stenge klinikker.

I sin epost til Steen skrev Lund blant annet at hun var forskrekket over at Oslo vurderer å stenge fysioterapiklinikker, og ba om en dialog før de eventuelt velger å gå til så drastiske tiltak.

Steen påpeker i sitt svar at én-tilén-funksjoner foreløpig er skjermet, blant annet fordi det utøves godt smittevern samt at det er kritiske funksjoner.

- Vi mener de veldig strenge tiltakene vi nå lever med skal være tilstrekkelige for å drive smitteutviklingen nedover igjen og dermed slippe en utvikling hvor sykehuskapasiteten vår ikke blir dramatisk utfordret (vi har opplevd en økning fra 17 til 90 i Oslo de siste 4 ukene samtidig som vi har sett de første sykehusinnleggelser av 20-åringer), skriver Steen.

Han skriver samtidig at kommunen er avhengig av at tiltakene etterleves fra 700.000 innbyggere .

- Våre innbyggere lever med meget ulike utfordringer i livene sine i en tid hvor tiltakstrøttheten er større enn noen gang. Men i det store bildet, så har vi klart å håndtere denne pandemien bedre enn de fleste land i Europa (de fleste byer med Oslos størrelse har hatt en mye tyngre opplevelse enn oss.) Derfor er jeg optimist og helt overbevist om at dette skal vi klare å komme oss gjennom sammen, skriver han.

Han forsikrer samtidig om at det foreløpig ikke foreligger noen planer om å stenge ned fysioterapi-instituttene.

- Men om det er noe som pandemien har lært meg så er det at ingen kan gi 100 prosent garantier for fremtiden før vi får vaksinert en stor nok andel av befolkningen, skriver Steen som avslutter med at han ber om at han og Lund holder kontakten.

Powered by Labrador CMS