Enklere tilgang til helseopplysninger

Kjernejournal: Nå skal det bli enklere å dele pasientdata

Nå blir det enklere for behandlere å få tilgang til viktige helseopplysninger på tvers av omsorgsnivå og mellom sykehus, ifølge en melding fra Helse Sør-Øst.

Publisert

– Vi er svært fornøyd med at vi nå enklere kan dele viktig journalinformasjon digitalt. Via kjernejournal kan behandlere få rask tilgang til informasjon om pasientenes tidligere sykdom og behandling. Ikke minst er dette viktig ved akutt helsehjelp, sier Terje Rootwelt, administrerende direktør i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Løsningen ble ifølge meldingen innført gradvis fra 13. juni i Helse Sør-Øst, Helse Nord og Helse Vest. Det er i første omgang sammendrag av behandling, resultat av bildeundersøkelser og henvisninger, som vil bli tilgjengelig via kjernejournal. Det er ifølge meldingen leger og psykologer som vil få tilgang i første omgang.

Leder av brukerutvalget i Helse Sør-Øst, Aina Nybakke, sier dette er en løsning de har ventet på.

– Nå slipper pasienten selv å bringe videre viktig informasjon om egen helse mellom behandlere, sier Nybakke i meldingen. Hun understreker samtidig at pasienter har rett til å bestemme hvem som skal ha tilgang til helseopplysningene deres.

Powered by Labrador CMS