Forbundsleder Gerty Lund. Foto: Irene Mårdalen

NFF søker om offentlig spesialistgodkjenning

Nå har søknaden havnet på bordet til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. - Hva hun gjør med den, vet vi foreløpig ikke, men vi vil følge prosessen med argusøyne og også følge opp ovenfor sentrale politikere på Stortinget, sier NFFs forbundsleder.

Publisert Sist oppdatert

-Etter at Stortinget vedtok dobbeltautorisasjon for manuellterapeuter i mars 2022, har vi vært i dialog med Helse- og omsorgsdepartementet. I den forbindelse så vi en mulighet til å sende en ny søknad om offentlig godkjenning av våre spesialiteter, sier forbundsleder Gerty Lund til fysio.no.

Høyt prioritert

Hun mener det er på tide at Norsk Fysioterapeutforbund på nytt løfter saken inn til Helse- og omsorgsdepartementet.

-Denne saken har stått høyt på prioriteringslisten til Norsk Fysioterapeutforbund lenge. Forbundsstyret ga tidligere i år klarsignal om at vi skulle sende en ny søknad, sier Lund.

- Bedre for pasientene

I søknaden legges det blant annet vekt på at en offentlig spesialistgodkjenning er kostnadseffektiv, og at den er et verdifullt virkemiddel for å møte utfordringene helsetjenesten står overfor i årene som kommer.

-For pasientene betyr offentlig spesialistgodkjenning av fysioterapeuter bedre kvalitet på behandlingen og et bedre pasientforløp. For kommunene betyr det bedre tilgang og rekruttering til kompetanse innen hele kommunefysioterapiens bredde, slik som rehabilitering, muskel og skjelett, psykisk helse, forebygging og ban og unge. Det blir dermed større likhet i tjenestetilbudet, gjennom standardisering av kompetansekrav og bedre tilgang til kompetanse, sier Lund.

Les mer på fysio.no.

Powered by Labrador CMS