Stig Morten Fløisand
Stig Morten Fløisand

Stig Morten Fløisand blir ny leder i NFFs Region Vest

Vi har snakket med NFFs nyvalgte regionledere, og turen har kommet til Region Vest. Møt Stig Morten Fløisand!

Publisert

I NFFs Region Vest har Aslaug Kleiveland sittet som regionleder i ni år - tre perioder. Nå var tiden inne for å levere stafettpinnen videre, og regionen hadde to kandidater til ledervervet da valget startet den 15.september - Stig Morten Fløisand og Henri Henell. Fløisand ble innstilt av valgkomiteen, og gikk seirende ut av duellen. I regionen ble det avgitt 130 stemmer.

Den 1.januar starter han som regionleder. Vi har i denne forbindelse forsøkt å bli litt bedre kjent med den nye lederen for vestlandsregionen.

Først: Hvem er du? Hva er din fysio-bakgrunn frem til nå?

Jeg er 56 år gammel, bosatt i Sandnes. Jobber med tilskudd i Stavanger kommune. Har ellers erfaring fra kommunehelsetjenesten, i Eidfjord og Stavanger kommune.

Hva er det første du som regionleder ønsker å ta tak i når du starter arbeidet den 1.januar?

Det første jeg ønsker å ta tak i er å kontakte tillitsvalgte og kontaktpersoner rundt i regionen. Presentere meg selv og mine tanker for hvordan jeg ser for meg at min rolle som regionleder skal være. Hvordan jeg ser for for meg samarbeid med tillitsvalgtapperatet, og kontaktpersonene, høre deres tanker om hvordan de har det, hvilke utfordringer de ser foran seg, og hvordan vi sammen kan løse disse.

Tillitsvalgte og kontaktpersoner er utrolig viktige i NFFs organisasjon. Kanskje de viktigste. Det er de som er tettest på medlemmene og vet hvor skoen trykker. Det er viktig at de blir hørt og at de får den støtten de trenger i utfordringene de står oppi.

Hva gleder du deg mest til?

Det jeg gleder meg mest til er å reise rundt, treffe medlemmer og høre hvordan de har det.

Og hva blir din største utfordring – slik du ser det nå?

Den største utfordringen blir å få synliggjort fysioterapi og den viktige jobben fysioterapeuter gjør ovenfor politikere og beslutningstakere. Vi har har en tjeneste under press, og det er viktig å få løftet frem den viktige rollen fysioterapeuter har i helsevesenet.

Hvordan ser du for deg at din nye arbeidshverdag vil bli de neste tre årene?

Jeg ser for meg at min nye arbeidshverdag blir travel. Med mye medlemskontakt og utfordringer som skal løses. Ser for meg mye påvirkningsarbeid opp mot politikere og beslutningstakere for å synliggjøre hva fysioterapeuter kan bidra med og sette viktigheten av fysioterapi på dagsorden.

Hva er unikt med akkurat den regionen du skal representere de neste 3 årene? Hvilke forutsetninger finnes her og hvilke utfordringer tror du at du møter?

Det som er spesielt med region vest er mangfoldet. Her har vi store bykommuner og sykehus med mange ansatte fysioterapeuter, samtidig som vi har små kommuner med en ansatt fysioterapeut. I tillegg har vi en region med store avstander som gjør at det kan bli utfordrende å samle medlemmer til medlemsmøter.

Hva er dine ambisjoner på vegne av din region - og hele NFF?

Mine ambisjoner for regionen er at vi skal synliggjøre hvor viktig fysioterapi er for beslutningstakere. Sette fysioterapi på kartet. Og målet er at alle medlemmer skal bli hørt og sett, og utfordringene deres blir tatt på alvor.

Hva skal til for at du om tre år stiller til gjenvalg?

For at jeg skal ta gjenvalg om 3 år, må jeg føle at jeg har gjort en god jobb for medlemmene og at de ønsker meg med videre. Og ikke minst at jeg opplever at jeg oppnår de målene jeg har satt meg for denne tre års perioden.

Vi har hatt en regionleder nå i 9 år som har gjort en fantastisk jobb, og jeg håper at jeg klarer å gjøre en like god jobb!

Les også: Regionvalgene i NFF er avgjort

Powered by Labrador CMS