Spente studenter før det braker løs: Emma Ryen og Kyrre Vanebo

Studiestart: – Det blir heftig, men gøy!

Fysioterapeuten var tirsdag til stede ved studiestart for over 200 nye fysioterapistudenter ved OsloMet - storbyuniversitetet. Her møtte vi to spente fjes – med helt ulik bakgrunn, som begge gleder seg til å komme i gang med fysioterapistudiene.

Publisert Sist oppdatert
Godt over 200 til stede på åpningen

I Pilestredet Park 35 ble vi møtt av full sal, tilsynelatende god stemning og mange spente studenter. Over 200 ventet på informasjon om hva som venter. Studieleder Silje Stensrud ønsket studentene velkommen, kom med gode råd på veien og informerte om hva som kan forventes. Vi fikk snakke med førstesemesterstudentene Kyrre Vanebo (32) fra Bardufoss (siste 12 år i Oslo), og Emma Ryen (18) fra Lillestrøm.

Fra skuespiller til fysioterapeut(student)

– Hvorfor søkte dere fysioterapistudiet?

– Jeg har egentlig jobb allerede som skuespiller og musikalartist, sier Kyrre. De senere årene har jeg blitt mer og mer interessert i trening og helse. I tillegg har jeg noen venner som begynte å studere fysioterapi, og dermed så jeg muligheten for at det gikk an å starte på nye studier. I tillegg passet det greit inn i livet for øvrig nå. Så da hopper vi på!

– Det var litt tilfeldig egentlig, sier Emma. Jeg har egentlig alltid vært interessert i jus, men så har jeg en kjæreste som studerer jus. Dermed forsvant den interessen, sier hun lett humoristisk.

Og fortsetter:

– Det er egentlig de siste månedene interessen for fysioterapi har skutt fart. Jeg synes det er spesielt gøy med trening og idrettslag.

-Mye å trøkke inn på kort tid

– Hvordan kommer de første ukene på studiet til å bli, tror dere? Forventninger?

– Det blir heftig, sier Kyrre. Det er så stort her! Mange bygg, vanskelig å finne frem. I går kjøpte jeg meg et anatomisk atlas. Litt demotiverende egentlig. Det er så ufattelig detaljert! Skal jeg lære alt det?

– Det blir mye vi skal trøkke inn på kort tid, fortsetter han.

– Jeg tror det blir vanskelig men gøy, sier Emma. Nå i starten gleder jeg meg til fadderuka, møte nye folk, få nye venner.

Eldrehelse en fellesnevner

– Hvor er dere om fire-fem år da – hvis dere skal gjette?

– Jeg håper å få en jobb der jeg kan få mulighet til å jobbe med mange mennesker, sier Emma, og legger til: Sunnaas har jeg tenkt på. Hjelpe folk som har vært i alvorlige ulykker tilbake til livet. Men også eldrehelse er spennende. Idrett er nok likevel det jeg tenker aller mest på – akkurat nå.

– Helse blant eldre, sier Kyrre, før han tenker seg om – og legger til: Livskvalitet og trening for eldre. Det er litt der hjernen min er nå. Eller som Emma – idrett.

Først: Fadderuka

– Men det er mye som skal skje før vi skal ut i arbeidslivet, er begge to skjønt enige om, før de føres ut av lokalet av en gruppe 3.semesterstudenter. Også kalt faddere de neste ukene.

Nå starter nemlig fadderuka.

– Dette blir spennende, sier Emma.

Før lokalet tømmes. Oslo venter.

Les også:

Powered by Labrador CMS