Per Olav Moberg Peersen, Lars Håvard Høgvoll, Gerty Lund og Lene Cammermeyer Ziener fra NFFs delegasjon.

Takstforhandlingene: NFF forlot forhandlingsbordet

Det var tilløp til takst-dramatikk i Helse- og omsorgsdepartementet onsdag kveld. NFF og PFF valgte nemlig å avslutte forhandlingene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er særdeles skuffet og også overrasket, sier forhandlingsleder og forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund, Gerty Lund til fysio.no.

Avgjørelsen falt sent onsdag kveld. Tross langvarige og krevende forhandlinger ble resultatet ikke som Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) og Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) ønsket.

Ikke møtt på krav

– Vi ble ikke møtt på noen av våre krav når det gjelder vårt ønske om å styrke tjenesten. Vi ble heller ikke møtt på rammen. Det er meget skuffende, og noe vi ikke kan akseptere, sier Lund til nettstedet.

Forbundene fikk ikke gjennom kravene for kompetansetillegg for gruppebehandling og samhandlingstakster. Koronakompensasjon og en "strømpakke" ble også avvist.

- Rammer hardt

- Økte kostnader rammer våre medlemmer hardt, sier leder i Næringspolitisk råd og nestleder i forhandlingsdelegasjonen, Per Olav Moberg Peersen til fysio.no.

NFF skriver at de nå vil sende nye forskrifter, takster og egenandeler til alle sine medlemmer som er selvstendig næringsdrivende avtalefysioterapeuter.

Powered by Labrador CMS