Studiested Elverum/Terningen Arena sett fra luften.

Tallene er klare: Så mange vil studere fysioterapi

Ved den nye utdanningen i Elverum gleder man seg kanskje litt ekstra over resultatet.

Publisert Sist oppdatert

Søker- og opptakstall fra Samordna opptak 2024 ble lagt frem i dag. Se søkertallene for alle fysioterapiutdanningene lenger ned i saken.

Høgskolen i Innlandet (HINN) har mottatt 333 søknader som har den nyetablerte fysioterapiutdanningen i Elverum som førstevalg. Studiet har 8,32 søkere per studieplass, det høyest antallet blant alle fysioterapiutdanningene. 

- Vi er veldig godt fornøyde med responsen, sier prodekan for utdanning ved fakultet for helse- og sosialvitenskap ved HINN, Trine Bjerva.

Siden HINN i fjor sommer fikk beskjed fra regjeringen om å etablere bachelorstudiet i fysioterapi ved studiested Elverum, har det vært hektiske måneder for fakultetet.

19. august møter 40 nye fysioterapistudenter opp for å ta fatt på det første året av utdanningen.

Godkjent studieplan

Studieplanen ble godkjent i Utdanningsutvalget ved HINN i slutten av mars, og vil snart være tilgjengelig på nett. Den legges frem for høgskolestyret før sommeren, sammen med en akkrediteringssøknad som blant annet inneholder beskrivelse av fagmiljøet, forskningstilknytning, planer for internasjonalisering og praksis.

- Vi har hatt møter med flere kommuner og andre aktuelle samarbeidspartnere med hensyn til praksisplasser, og har meldt vårt behov til Sykehuset Innlandet (SI) som vi har en overordnet avtale med. Her gjenstår det selvfølgelig en del arbeid før vi er i mål, sier Bjerva.

- Når det gjelder ansettelser, går prosessen sin gang. Arbeidsgruppen har i tillegg vært på ekskursjon til OsloMet og Høgskolen Kristiania for å se hvordan disse har rigget seg med hensyn til rom og utstyr knyttet til fysioterapi og osteopati, forteller hun.

Tilbyr sin kompetanse

Fakultetet mottar stadig henvendelser fra fysioterapeuter som ønsker å bidra på utdanningen.

- De ønsker å stille både med praksisplasser og som forelesere. Det er veldig hyggelig at vi har så mange engasjerte fysioterapeuter fra regionen som vi kan spille på ved behov, sier Bjerva.

OsloMet ned 11 prosent

Søkertallene til fysioterapiutdanningen ved de øvrige fire lærestedene viser blant annet at OsloMet har en markant nedgang i antallet søkere med fysioterapi som førstevalg.

Ved OsloMet – storbyuniversitetet, har 817 søkere satt fysioterapistudiet som førstevalg. Det er en nedgang på ca. 11 prosent sammenlignet med fjoråret. 572 vil studere fysioterapi ved NTNU i Trondheim fra høsten av. Det er en oppgang på ca. 4 prosent fra 2023. Høgskulen på Vestlandet opplever en oppgang i antallet søknader til fysioterapi, her er søkertallene 464 og 498 for henholdsvis 2023 og 2024. I Tromsø er det 145 som vil studere fysioterapi ved UiT – Norges arktiske universitet. I 2023 var antallet søkere hit 124.

For alle lærestedene sett under ett, er det 2365 søkere som har satt bachelorstudiet i fysioterapi som førstevalg for kommende studieår. Det er 310 flere enn i 2023.

 

Powered by Labrador CMS