Middels fornøyd: Gerty Lund, forbundsleder i NFF

Tidkrevende takstforhandlinger: – Middels fornøyd

Etter fem lange dager ble i går takstforhandlingene sluttført etter at «reservedagen» måtte tas i bruk.

Publisert Sist oppdatert

Årets ramme ble på 6,94 prosent. Inntektskomponenten ble 5,3 prosent, noe som er 0,1 prosent over frontfaget. Kostnadskomponenten ble 6,51 prosent. Driftstilskudd øker med 6,94 prosent. De ulike fysioterapeutgruppene får en økning på mellom 6,6 prosent og 7,1 prosent. Dette melder Norsk Fysioterapeutforbund på egne nettsider.

Tidkrevende

– Å få landet rammen har i år vært tidkrevende. Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) er middels fornøyd med beløpet til fordeling, sier forbundsleder og forhandlingsleder i NFF, Gerty Lund til fysio.no.

Hun og NFF er ifølge meldingen skuffet over at alle krav utenfor rammen ble avvist i år.

– Flere og lengre dager

– NFF er også svært kritisk til at staten ikke tar hensyn til at fysioterapeutene arbeider flere og lengre dager for å unngå en negativ inntektsutvikling, heter det i meldingen, som kan leses i sin helhet på fysio.no.

Fremhever det gode samarbeidet

På tross av middels tilfredshet i forbundet, fremhever leder i Næringspolitisk råd i NFF, Patrick Jensen, det gode samarbeidet mellom de ulike fysioterapeutforeningene.

- Vi samarbeidet med Privatpraktiserende Fysioterapeuter Forbund (PFF), og fremmet felles takstkrav, noe vi er veldig fornøyd med, uttaler Jensen til fysio.no.

Han ønsker fortsatt samarbeid, også utenfor forhandlingsrommet, fremover.

- Vi har felles interesser for våre medlemmer.

Her kan også takstendringer, statsavtalen og protokollen fra forhandlingene lastes ned.

Les også:

Powered by Labrador CMS