Guro Lind er forhandlingsleder i Unio stat.
Guro Lind er forhandlingsleder i Unio stat.

Unio vil ha ny tariffavtale i staten

Onsdag 20. april gikk startskuddet for hovedtariffoppgjøret i staten.

Publisert

Unio, LO, YS og Akademikerne skal forhandle med staten om både lønn og andre arbeidsforhold. Forhandlingsfrist i statsoppgjøret er ved midnatt 30. april.

I fjor uttrykte forhandlingsleder Guro Lind i Unio stat skuffelse etter forhandlingsresultatet. Frem mot årets oppgjør har Unio stat derfor sondert mulighetene for en ny, felles tariffavtale med Akademikerne i staten. Det er første gang Unio vil droppe LO som forhandlingspartner og i stedet søke samarbeid med Akademikerne, skriver E24.

– Slik forhandlingssituasjonen er i staten, er dette vår beste mulighet til å sikre en god lønnsutvikling for våre medlemmer, sier forhandlingsleder Guro Lind i en melding på Unios nettsider.

Unio skriver at statsansatte med bare videregående eller grunnskole har hatt høyest lønnsvekst de siste fem årene, mens de med masterudanning eller doktorgrad har hatt lavest lønnsvekst.

– Vi er nødt til å ta lønnsstatistikken på alvor. Utdanningsgruppene i staten har tapt over tid – både mot statsansatte med lavere utdanning, og mot utdanningsgruppene i privat sektor. Vi er nødt til å gjøre det vi kan for å endre dette bildet, og sonderingene har vist at muligheten til dette er størst i en ny, felles avtale med Akademikerne, sier Lind.

Powered by Labrador CMS