Valgkomiteen i Norsk Fysioterapeutforbund, fra venstre: leder Tor Frithjof Wigers Larsen og medlemmene Steffen Orvik Engdal, Marianne Tomter, Linda Moen Heia og Lisette Engh

Valg 2022: - Flere gode kandidater til lederverv i NFF

Sentral valgkomite i Norsk Fysioterapeutforbund har ved flere anledninger i vinter oppfordret medlemmer til engasjement før høstens hovedlandsmøte. Det kan ha betalt seg.

Publisert Sist oppdatert

Tor Frithjof Wigers Larsen er leder for den sentrale valgkomiteen i NFF. Wigers Larsen forteller til Fysioterapeuten etter dagens møte i valgkomiteen at de har fått spilt inn mange navn til verv i forbundet. Ifølge valgkomiteens leder har det kommet inn forslag på mange gode kandidater. For flere av ledervervene i NFF er det mer enn en kandidat.

- Viktig for demokratiet

- Vi i valgkomiteen synes dette er svært oppløftende for demokratiet i forbundet. Reelle valg er etter vår mening en forutsetning for et velfungerende demokrati, skriver Wigers Larsen i en epost til Fysioterapeuten etter dagens møte, der komiteen skulle utarbeide en grovskisse av innstillinger til ulike råd, utvalg, komiteer og styrer.

Ikke for sent å spille inn navn

– Det vil være muligheter for å spille inn navn helt frem til nominasjonen, men jo nærmere vi kommer publisering av innstillingen i midten av oktober, dess vanskeligere vil det være å gjøre noe med den. Det er fordi kabalen er så stor, sa valgkomite-lederen i et intervju med Fysioterapeuten 6.april.

- Jo flere navn vi har på blokken, desto større bredde vil vi ha når vi gjør vår innstilling. Dette vil kunne sikre en god komplementær kompetanse med representasjon fra hele landet, i alle råd og utvalg», utfyller han etter dagens møte.

Valgkamp i 2019

Mange husker nok hva som skjedde før Hovedlandsmøtet i 2019, da valgkomiteen offentliggjorde kandidatene til forbundsledervervet allerede tidlig i juni. Dette førte til en historisk valgkamp til toppledervervet i NFF. Valgkomiteens innstilling kom først i september, mens Hovedlandsmøtet fant sted i november.

Om det samme skjer i år, gjenstår å se.

Powered by Labrador CMS