Tor Frithjof Wigers Larsen er leder av sentral valgkomité i NFF.

Han vil ha full kamp om NFF-verv

Fortsatt mulig å foreslå kandidater.

Publisert

Sentral valgkomité er godt i gang med å sette sammen laget som skal lede Norsk Fysioterapeutforbund de neste tre årene. Mer enn 50 personer skal velges til ulike verv på hovedlandsmøtet i november.

25. mars var frist for å foreslå kandidater, men det er likevel mulig å sende inn forslag en stund til. 2. mai møtes sentral valgkomité for å lage en grovskisse av innstillinger til ulike råd, utvalg, komiteer og styrer.

– Det vil være muligheter for å spille inn navn helt frem til nominasjonen, men jo nærmere vi kommer publisering av innstillingen i midten av oktober, dess vanskeligere vil det være å gjøre noe med den. Det er fordi kabalen er så stor, sier leder av sentral valgkomité, Tor Frithjof Wigers Larsen.

Vil gjøre opptelling

Forbundsleder Gerty Lund har gitt valgkomiteen beskjed om at hun stiller til gjenvalg.

– Har det meldt seg andre interessenter til forbundsledervervet?

– Jeg har ingen kommentarer til hvor det har kommet motkandidater. Men etter 2. mai vil vi gjøre en opptelling, og det blir laget en prosess hvor alle kandidater vil kunne få taletid i relevante medier, sier Wigers Larsen.

Han forteller at forbundsstyret og næringspolitisk råd er organene hvor komiteen per i dag har fått inn flest forslag til kandidater.

– Det er normalt også historisk at det spilles inn flest kandidater her.

Ny oppfordring

– Ligger det an til kamp om noen verv?

– Da sier jeg: Det håper jeg. Det er ingenting jeg ville applaudert mer enn om det blir valgkamp med motkandidater, sånn at landsmøtet har et reelt valg.

– Har dere flere å velge blant enn ved tidligere nominasjonsprosesser?

– La oss si det er godt med kandidater som er foreslått. Det er en stor kabal som skal legges med kompetanse, kjønn og geografisk tilhørighet. Selv om man har mange kandidater, er det ikke sikkert de har komplementær kompetanse. Vi sender derfor ut en ny oppfordring til hele organisasjonen de nærmeste dagene om å foreslå flere kandidater, sier Wigers Larsen.

I alt ti råd, utvalg, komiteer og styrer skal besettes sentralt.

Dette er de ti:

  • Forbundsstyret
  • Næringspolitisk råd
  • Tariffpolitisk råd
  • Fag- og utdanningspolitisk råd
  • Kontrollutvalg
  • Råd for fysioterapietikk
  • Lovutvalg
  • Ankeutvalg for spesialistgodkjenning
  • Fondsstyret
  • Valgkomité

I tillegg til vervene sentralt skal de regionale valgkomiteene innstille regionstyrer og regionledere.

Powered by Labrador CMS