Planlegger en egen helsebydel i Drammen

Vil skape en komplett helse- og omsorgsklynge i helsebydel

Det planlegges en egen helsebydel i Drammen, i tilknytning til det nye sykehuset. Bydelen skal blant annet bestå av en stor helsepark. Planene skal være i tråd med regjeringens ønske om større satsing på helsenæring.

Publisert

Det er Dagens Medisin, som omtaler saken på sine nettsider, som viser til en presentasjon av prosjektet under konferansen «Krafttak for helseinnovasjon i Drammensregionen.». Ifølge nettstedet skal det nye sykehuset ligge side om side med private helseaktører, noe administrerende direktør i Norway Health Tech, Lena Nymo Helli, omtaler som starten på noe stort.

Visjon om bærekraftig helse

Det nye sykehuset skal etter planen stå ferdig i 2025. I helsebydelen vil også en helsepark inngå. Den skal bygges i flere trinn, og siste trinn forventes ferdigstilt i 2030. Helseparken skal fylles med forskning, utdanning, behandling, helsenæringsliv, studenter, hotell og spisesteder, skriver Dagens Medisin og refererer til administrerende direktør i Drammen Helsepark AS, Gøril Bergh.

Ifølge nettsiden er prosjektets visjon bygget på FNs bærekraft mål nummer tre, som handler om å sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder - og lyder: «Sammen om verdens beste folkehelse». Målet med prosjektet skal være todelt: Å skape en komplett helse- og omsorgsklynge, og samtidig være et eget samfunn og arena for helseinnovasjon.

Den nye helseparken skal blant annet inneholde et viten og opplevelsessenter for helse og kropp, og et eget simuleringssenter.

Store ambisjoner for helsenæringens rolle

Dagens Medisin skriver at presentasjonen av prosjektet falt på samme dag som regjeringens næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram rapporten "Veikart for helsenæringen", som inneholder 41 tiltak og 12 innsatsområder for å fremme og styrke helsenæringen i Norge.

Regjeringens ambisjoner er store for helsenæringens rolle i fremtiden.

– For oss handler dette om ny giv for helsenæringene. Vi har et mål om å øke norsk eksport utenom olje og gass med 50 prosent, gjengir Dagens Medisin.

Tanken om forebygging sentral

Administrerende direktør i Drammen Helsepark AS, Gøril Bergh, har uttalt seg til Dagens Medisin om at hun tror den nye helsebydelen i Drammen kan bli unik i Norge. Hun trekker frem både nærheten mellom helsepark og sykehus, nærhet til sentrum og kollektiv, miksen av utdanning, næringsliv og offentlige aktører. Hun peker også på prosjektets visjon:

– Perspektivet vårt, at vi tenker både folkehelse og forebygging, og at vi må få med hele livsløpsperspektivet og ikke bare behandling av syke mennesker, i tillegg til å være en formidlingsarena for helse og kropp er meg bekjent unikt. En så stor satsing, med det perspektivet i Norge, er ikke jeg kjent med at finnes per i dag, sier hun til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS