Mer av dette, ifølge WHO

WHO: For lite aktivitet fører til økning i kroniske sykdommer verden over

Millioner av mennesker rundt om i verden beveger ikke nok på seg, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert Sist oppdatert

Ytterligere 500 millioner mennesker vil fram mot 2030 trolig utvikle blant annet hjertesykdom, fedme, diabetes, depresjon, demens på grunn av mangel på aktivitet, konkluderte WHO i en fersk rapport.

150 minutter i uken

Organisasjonen anbefaler minst 150 minutter fysisk aktivitet i uka for voksne som forebyggende tiltak mot sykdom. Nesten 30% av verdens befolkning når ikke dette målet, viser rapporten.

Det er ikke nødvendig å delta i idrett eller gå på treningssenter for å holde seg i form, understreker WHO i rapporten. Enkle aktiviteter som sykling og rask gange bidrar også til bedre kondisjon.

Kulturelle barrierer

WHO presiserer samtidig at det i mange land er kulturelle barrierer som hindrer aktivitet utendørs eller i grupper. Her kan løsningen ifølge rapporten være å aktivitet hjemme. Trappetrening, lek med barn og husarbeid er ifølge organisasjonen mulige løsninger.

WHO minner også om at pandemien viste verden at det er mange muligheter til å trene ved å bruke digitale treningsprogrammer.

Det anslås å ville koste om lag 27 milliarder dollar å behandle de 500 millioner menneskene som sannsynligvis vil bli syke på grunn av inaktivitet.

Rapporten inneholder data fra 194 land.

Powered by Labrador CMS