Leder i Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht. Foto: Henrik Frydkjær

Manipulasjon tema i Folketinget

Danske fysioterapeuter kan fortsatt benytte manipulasjonsbehandling. Folketinget har avvist et forslag om at manipulasjon av ryggraden skal forbeholdes leger og kiropraktorer.

Publisert

Det er Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Pasientsikkerhed i Danmark som har anbefalt at manipulasjon av ryggraden skal være forbeholdt leger og kiropraktorer. Men slik ville ikke Folketinget ha det, skriver fysio.dk.

Lovendring

Et flertall i Folketinget sluttet seg til en lovendring som myker opp kiropraktorenes rettigheter på dette området.  Danske fysioterapeuter beholder dermed muligheten til å benytte manipulasjon av ryggraden som et verktøy i sin praksis.

Lovendringen innebærer også at registrerte alternativbehandlere med utdanning innen

Roser de folkevalgte

Danske Fysioterapeuters leder, Tina Lambrecht, roser folketingsflertallet som valgte å gå imot anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen.

- Hadde de fått medhold ville kanskje Danmark fått den mest restriktive lovgivningen på dette området, og vi ville havnet på feil side av gjerdet. Sundhedsstyrelsen har hele tiden argumentert med at manipulasjonsbehandling er farlig, og derfor bør være forbeholdt kiropraktorer og leger, men denne risikoen finnes det ikke evidens for, sier Lambrecht til fysio.dk.

Powered by Labrador CMS