Helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Fritt behandlingsvalg til flere

Høyre lover at flere skal få nyte godt av fritt behandlingsvalg dersom partiet får fortsette å regjere.

Publisert

Høyre vil utvide ordningen med fritt behandlingsvalg innen spesialisthelsetjenesten, ifølge nrk.no. Ordningen ble innført i 2015, og utvidelsen skal innebære at 12 000 pasienter kan benytte ordningen i 2021.

– Det gir pasienten enda større valgfrihet, helt uavhengig av helseforsikring, og det er staten som tar regningen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til NRK.

Utvidelsen skal gjelde store pasientgrupper med behov for rehabilitering og kirurgi.

Får kritikk

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen, er lite imponert over Høyres utvidelse, ifølge statskanalen.

– Jeg synes det er helt utrolig at Høyre, som har hatt helseministeren i fire år, nå i valgkampen forsiktig utvider en ordning de foreslo for fire år siden, uttaler Micaelsen.

Han karakteriserer ordningen som en fiasko, ettersom Høyre i forrige valgkamp lovet at den skulle bli så god at behovet for privat helseforsikring skulle forsvinne.

Ifølge Micaelsen har det aldri vært så mange nordmenn med nettopp denne typen forsikring som i dag.

Offentlig og privat

Høyres målsetting er kortere ventetider og mer valgfrihet for pasienteten. Samtidig skal de offentlige sykehusene bli mer effektive, og man skal sikre at flere private behandlingssteder slipper til.

Så langt har 4 352 pasienter kunnet benytte fritt behandlingsvalg siden det trådte i kraft.

Powered by Labrador CMS