Satser på anbefalinger og retningslinjer

For å lage anvendelige anbefalinger og retningslinjer for helsepersonell vil Helsedirektoratet endre arbeidsprosess og metode.

Publisert

Helsedirektoratet har fått en del kritikk for å lage for mange retningslinjer, at de ikke er oppdaterte, at de er for omfattende og at de ikke treffer i møte med klinisk praksis. Arbeidet med å forbedre prosessen med å lage og publisere retningslinjer har pågått siden august 2013, opplyser direktoratet i en pressemelding.

- Klinikere ønsker seg oppdaterte konkrete anbefalinger som kan brukes i en samtale med en pasient og kobles mot pasientspesifikke data. I tillegg er de opptatt av at pasientene sjelden matcher en enkelt retningslinje, men mange ulike anbefalinger fra flere retningslinjer og de ønsker dem inn i de verktøyene de allerede bruker som for eksempel elektronisk pasientjournal, sier assisterende direktør Cecilie Daae. 

Å få til bedre prosesser for å lage retningslinjer, samt å digitalisere har vært et av satsingsområdene i direktoratets strategi for 2014–2018. 2015 blir året direktoratet implementerer den nye arbeidsprosessen og tester ut metodikk for å imøtekomme ønskene fra brukerne, opplyser Daae.

Les mer om prosessen.

Retningslinjer som er tilgjengelig digitalt via åpne data:

Powered by Labrador CMS