Nyttig fysioterapi i London-OL

London-OLs egne fysioterapeuter gav totalt 1778 behandlinger underveis i lekene i 2012, ifølge en studie, nylig publisert i British Journal of Sports Medicine.

Publisert

Studien viser at det var en klar nytte av fysioterapistøtte på tvers av land i løpet av lekene, med alle kontinenter som brukere av den sentraliserte fysioterapitjenesten. Tjenesten ble levert av den Nasjonale Olympiske Komité og Londons organisasjonskomité for OL og paralympiske leker. Utøvere fra Afrika og Amerika var de hyppigste brukerne.

Studien ble ledet av Dr. Marie-Elaine Grant, fysioterapeutenes representant i den internasjonale olympiske komiteens medisinske kommisjon. Det ble brukt data fra det elektroniske journalsystemet ved hovedpoliklinikken i utøverens landsby i Stratford.

Få akutte skader

De hyppigst rapporterte årsakene til skade ved første konsultasjon var overbelasting (43,6 %) og ikke-kontakt traumer (23,8 %). Allerede eksisterende skader sto for nesten halvparten av de 436 førstegangskonsultasjonene.

Kne, rygg og lår

Av 1778 konsultasjoner, var 1219 for utøvere og 559 for ikke-idrettsutøvere. Anatomiske områder som ble hyppigst skaderegistrert ved første konsultasjon; kne (15,4 %), lumbalcolumna (15,2 %) og lår (12,6 %).

De fem mest brukte behandlingsmetodene var; bløtvevsteknikker (23,3 %), mobiliseringsteknikker (21,8 %), teiping (8,9 %), kuldebehandling (6,9 %) og øvelser (6.4 %).

Nyttig tjeneste

Studien gir et innblikk i årsakene til at utøvere søker fysioterapi under idrettsarrangementer som de olympiske leker. Den peker også på nytten av å ha en sentral fysioterapitjeneste som er tilgjengelig for alle på denne typen arrangementer.

Les publikasjonen her.

Powered by Labrador CMS