Fysioterapi på dagsorden. F.v.: Fysioterapeutene Terje Røsrud og Dorte Lykkegaard, stortingsrepresentant Tone W. Trøen, NFF-leder Fred Hastlebrekke og ordførerkandidat Wenche Hoel Ulvin. Foto: Jan Arne Sandholtbråten, Eidsvoll Ullensaker Blad.
Fysioterapi på dagsorden. F.v.: Fysioterapeutene Terje Røsrud og Dorte Lykkegaard, stortingsrepresentant Tone W. Trøen, NFF-leder Fred Hastlebrekke og ordførerkandidat Wenche Hoel Ulvin. Foto: Jan Arne Sandholtbråten, Eidsvoll Ullensaker Blad.

En hel dag med fysioterapi i Eidsvoll

Høyres ordførerkandidat i Eidsvoll, Wenche Hoel Ulvin, vil ha mer fysioterapi i skolehelsetjenesten. Denne uka satte hun av en hel dag for å se hva fysioterapeutene i kommunen kan tilby.

Publisert

Tirsdag var nemlig Tone W. Trøen (H), medlem av Helse- og omsorgskomiteen i Stortinget, på besøk i kommunen, sammen med ledelsen i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF). NFF var representert ved forbundsleder Fred Hatlebrekke og leder i Region Osloområdet, Karianne Bruun Haugen. Det var Bruun Haugen som hadde tatt initiativet til ”fysioterapidagen” i Eidsvoll.

Eidsvoll, Oppegård og Bergen

Det er flere arrangementer i NFF-regi fram mot kommunevalget, om alt går etter planen. Mandag 7. september har Region Osloområdet invitert Tone W. Trøen til skolehelsetjenesten i Oppegård kommune. Tirsdag 1. september, arrangerer leder i NFF Region Vest, Aslaug Kleiveland, et besøk på et sykehjem i Bergen. Stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) er invitert, men det er foreløpig noe usikkert om hun kan komme.

- Vellykket møte

- Vi hadde et møte på Stortinget i fjor høst om skolehelsetjenesten, der Tone W. Trøen var med. Det var så vellykket at vi fant ut at vi måtte få vist fram hva fysioterapeutene kan gjøre i denne tjenesten, sier regionleder Karianne Bruun Haugen til Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Det er mye som skjer, og mange tjenester flyttes ut i kommunene. Da er det viktig at de som styrer og bestemmer vet hvor skoen trykker, sier regionlederen i NFF.

Uenige om øremerking

Fred Hatlebrekke ønsker øremerkede midler fra staten til helsestasjonene og skolehelsetjenesten, men det er ikke Tone Trøen enig i.

- Det blir for lang avstand hvis alt skal bestemmes av Stortinget. Det er lokalpolitikerne som kjenner behovene i kommunen, og det er et lokalpolitisk ansvar å prioritere. Hvis alt skal øremerkes, må det hele tiden søkes om midler, og det blir svært ressurskrevende, sier Trøen til Eidsvoll Ullensaker Blad.

I løpet av dagen var det flere møter og besøk, blant annet ved Frisklivssentralen, Råholt Bad, Råholt Fysioterapi, Vilberg kompetansesenter og i lokalene til de kommunale fysioterapeutene.

Les også: Tre års ventetid i Eidsvoll - tre måneder på Kløfta.

Powered by Labrador CMS