Foto: Cecilie Bakken Høstmark. Bildet ble tatt etter valget i november 2019.

Slik har koronakrisen vært for politikerne våre

Fire ferske – inkludert forbundslederen – og resten garvede. Forbundsstyret har hatt den tøffeste starten folkevalgte kan tenke seg.  Her forteller de om hverdagen som toppolitiker i NFF etter koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Fysioterapeutforbund – politikerne og sekretariatet – er ett av de forbundene som har merket koronakrisen mest på kroppen. Med medlemmer som på den ene siden frykter for å gå konkurs, til andre som er blant dem som er tettest på i behandlingen av covid-19-pasienter, har utfordringene stått i kø for våre tillitsvalgte.

Det har betydd møter og oppgaver i fleng for folkevalgte som til daglig har helt vanlige jobber som fysioterapeuter.

I redaksjonen velger vi å ikke kaste terning over innsatsen, men lar de selv beskrive hvordan dagene så langt har vært med koronakrise. Og kanskje får vi en sniktitt inn i hvordan de vil feire påske.

Navn: Gerty Lund

Rolle i forbundsstyret: Forbundsleder

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Det er både utfordrende og spennende å være leder i en slik situasjon. «Til Lags aat alle kann ingen gjera», så det blir noen mishagsytringer fra medlemmer som synes jeg gjør for lite. Men heldigvis er det mest positive og hyggelige tilbakemeldinger. Det stimulerer til videre innsats.

Jeg fikk en brå start på jobben som forbundsleder. Det har vært en bratt læringskurve men jeg har vært særdeles godt hjulpet av et fantastisk kompetent og arbeidsomt sekretariat! Medlemmene er heldige som har et slikt sted å henvende seg generelt og i korona-tider spesielt.

Hvordan skal du feire påske?

Naturlig nok blir det å holde et øye på mediebildet og hva som kommer fra myndighetene mht Covid-19. Ellers blir det turer i skog og mark hvis været innbyr til det. En annerledes påske for ei som er vant til å være på fjellet, men nye erfaringer kan det også komme mye godt ut av. Påskelammet smaker sikkert like godt hjemme?

Navn: Karianne Bruun Haugen

Rolle i forbundsstyret: Regionleder i Oslo-området

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Det har vært dager med varierende trykk og henvendelser fra medlemmer. Noen dager har det vært mer rolige, mens andre dager har jeg jobbet til langt ut på kvelden. Det har vært mange videomøter, både med forbundsstyret, de andre regionlederne, men også med styret i regionen. 

Hvordan skal du feire påske?

I år blir det verken fjell eller kyst-påske slik vi pleier. Så påsken blir i år tilbrakt hjemme sammen med min familie som teller 2 store, 2 ungdom, 2 barn og 1 hund! Jeg håper vi får både tid til turer, spill, lek og moro. Det blir også fint å få tid til å lese mer bøker og gjerne også se filmer og serier som jeg ellers ikke rekker. Ellers vil nok påsken også preges av situasjonen vi er inni i, så helt fri i hodet blir det ikke, og e-posten min vil jeg nok jevnlig lese og svare ut. 

Navn: Anders Aasheim

Rolle i forbundsstyret: Vanlig medlem, det vil si at jeg ikke har et annet verv i NFF som automatisk gir plass i forbundsstyret.

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv?  I NFF har det vært et stort antall ekstra møter i forbundsstyret, hvor vi har vært med på å løse mange av utfordringene som fysioterapeuter har opplevd i det siste. På jobben hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark har jeg jobbet med saker som gjelder pandemien, bl.a. hvordan den kan påvirke tjenesten for turnuskandidater i fysioterapi og LIS 1-leger. Jeg er gift med Vibeke, som er barnefysioterapeut. Vi følger nasjonale råd, holder oss i heimen og bruker ettermiddagene til å måke snø – det er god alternativ trening!

Hvordan skal du feire påske?

Påska tilbringes i nærområdet i Tromsø. Kommunen skal sette ny rekord i preparering av skiløyper, så det blir nok en tur eller to på ski. Ellers er stikkordene god mat, gode bøker og håp om litt sol.

Navn: Sissel Hovland

Rolle i forbundsstyret: Regionleder, heltidspolitiker 

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Den har vært krevende, vært på med telefoner, svar på eposter, legge ut info på Facebook samt sende ut info til medlemmer 

Hvordan skal du feire påske?

Hjemme uten barn, bonusbarn og barnebarn på besøk. Påsken i Hol kommune er vanligvis veldig sosial med hytte venner, familie på hytter og familie i huset.

Vil og være tilgjengelig for å svare ut eposter, tlf ol

Navn: Kristin Snøan

Rolle i forbundsstyret: Representerer Faggruppelederforum

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

I Forbundsstyret har det for min del vært bratt læringskurve og svært høy møteaktivitet. I faggruppa har det vært flest spørsmål med ønske om innspill til hvordan de skal forholde seg til oppfølging knyttet til diagnoser og case, samt mye respons på nettkurset som ble gjort tilgjengelig for turnusfysioterapeuter. Faggruppa for barne- og ungdomsfysioterapi arrangerte årsmøteseminar 9. – 11. mars, så det har også vært mye oppfølging knyttet til seminaret og korona.

Hvordan skal du feire påske?

Planen var å reise hjem til kanskje verdens fineste «hem-mar» i trivelige Trøndelag, men nå blir det påske i vannkanten i Porsgrunn og omegn sammen med mann og barn. Det er fint langs kysten i Vestfold og Telemark på denne tiden av året, så jeg håper på mye sol og frisk luft på dagtid, og god tid til spill, bøker og film på kveldstid.

Navn: Aslaug Terese Kleiveland

Rolle i forbundsstyret: Regionleder i Vest

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Jeg har i all hovedsak brukt dagene på å svare på mail og telefoner fra medlemmer relatert til koronakrisen - den treffer våre medlemmer og deres pasienter hardt.

Det har også vært noen saker å følge opp som ikke er relatert til korona.

Ellers har jeg brukt tid på å holde meg oppdatert på det som kommer fra myndighetene, og via hyppige møter med forbundsstyret, med daglig ledelse i NFF, og med de andre regionlederne.

Hvordan skal du feire påske?

Påsken blir i Bergen, hjemme i leiligheten. Det blir turer i nærområdet, det blir påskemarsipan og det blir gule blomster ute og inne. Ellers skal jeg lese, både fag- og skjønnlitteratur. Så blir det nok en del timer på facetime med kjæresten på andre siden av fjellet, samt Kahooter og familietreff på Teams.

Dessuten: Aldri en påske uten Påskelabyrinten på radio.

Navn: Hans Leo Dagsvik

Rolle i forbundsstyret: Regionleder

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Var på jobbreise i Nord-Norge da restriksjonene ble innført og måtte rett i 2 ukers karantene etter 27 timers hjemreise via Oslo (!). Det har vært en hektisk tid med mye oppfølging av medlemmene, spesielt næringsdrivende fysioterapeuter. Det imponerer meg at de aller fleste medlemmene er positive og konstruktive, selv om situasjonen er vanskelig for mange. 

Hvordan skal du feire påske?

Det blir naturlig nok hjemmepåske, med en kombinasjon mellom samvær med familien, å følge med på utviklingen og å være tilgjengelig for medlemmene.

Navn: Stine Malerød

Rolle i forbundsstyret: Leder, Tariffpolitisk utvalg

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Siden årets lønnsoppgjør er utsatt, har de siste ukene vært svært annerledes enn det jeg forventet bare for en drøy måned siden. Det har vært lange og travle dager med store mengder ny informasjon å ta inn på kort tid og mange spørsmål å ta stilling til, både på jobb og i vervet. Jeg er imponert over den kunnskapen som finnes og den arbeidsinnsatsen som er lagt ned av NFF, både av forbundsstyret og sekretariatet, i denne krevende og uoversiktlige perioden - som ferskt medlem på laget er det betryggende å vite at vi jobber så effektivt og godt sammen når det virkelig trengs. 

Hvordan skal du feire påske?

Påsken feires hjemme med familien. Forhåpentligvis blir det grilling i hagen, noen fine turer i nærområdet og et par ordentlig gode fridager.

Navn: Gro Opseth

Rolle i forbundsstyret: Leder i Fag- og Utdanningspolitisk Utvalg

Hvordan har koronakrisen vært for deg og ditt verv? 

Koronakrisen har snudd opp ned på alt det kjente. Både i mitt arbeid som fysioterapeut og som politiker i NFF har læringskurven på videkonferanser vore bratt. Eg er imponert over arbeidet utført av dei ansatte og tillitsvalgte i NFF. Og kjenner meg stolt og audmjuk over å få være ein del av sentralstyret i NFF i denne perioden.

Hvordan skal du feire påske?

Påska feires heime med familien i Oslo. Vi håper på påskestemning med sol i husveggen og mulighet for grilling i hagen. Ellers blir det nok små turer i skog og mark.

Powered by Labrador CMS