Forbundsleder Gerty Lund ber fysioterapeuter lese oppdatert bransjestandard. Foto: Irene Mårdalen
Forbundsleder Gerty Lund ber fysioterapeuter lese oppdatert bransjestandard. Foto: Irene Mårdalen

Helsepersonell henvises til oppdatert smittevernveileder

Helsedirektør Bjørn Guldvog ber helsepersonell som jobber tett med pasienter om å forholde seg til smittevernveileder for helsevirksomheter som ble innført i april. Den er oppdatert med en link til anbefalinger vedrørende bruk av munnbind.

Publisert Sist oppdatert

- Arbeidstakere som jobber i nær kontakt med andre, der hvor dere ikke kan unngå ansikt til ansikt-kontakt, bør bruke munnbind. I tillegg gjelder fortsatt bransjeveilederne fra i april. Men i spesielle situasjoner hvor dere blir stående ansikt til ansikt over tid, anbefales munnbind, sa helsedirektør Bjørn Guldvog under dagens pressekonferanse (fredag 14. august).

Les oppdateringen her

Han henviste til Smittevernveileder for helsevirksomheter med én-til-én kontakt, men sa ingenting om pasientene også bør bruke munnbind.

- Norge er forskjellig, og det er derfor viktig at hver enkelt fysioterapeut forholder seg til smittevernveilederen. I tillegg bør hver enkelt forholde seg til lokale retningslinjer og vurderinger, sier forbundsleder Gerty Lund i NFF. 

Effekten av munnbind

Under pressekonferansen ble det også påpekt at munnbind reduserer risikoen for smitte med 40 prosent. Regelen om å holde avstand på minst én meter, reduserer risikoen med 80 prosent.

Myndighetene påpeker at anbefaling om bruk av munnbind ikke erstatter gjeldende anbefalinger om å holde avstand samt vasker hender ofte.

Norge har rikelig av medisinske munnbind på lager. Barn skal i minst mulig grad bruke munnbind, og barn under to år skal ikke bruke munnbind.

Powered by Labrador CMS