Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Landsmøtet 2020

Er du klar for rumpevrikking eller en god, gammaldags floke?

Det hører kanskje hjemme på en fysioterapikongress, men sannheten er at fysioterapeuter enten hater pausegym eller føler seg utilpass når en kollega drar i gang fellesdans i konferansesalen.

Publisert

Dette la Bentsen på Twitter

Hva synes fysioterapeuter (og andre) om fellesdans eller gym på konferanser mens du sitter i salen. Sånn typisk for at man skal få rørt på seg eller «ristet litt løs», og at alle entusiastisk skal være med).

Svaralternativene var som følger:

1. Digger det

2. Liker, men forstår andre

3. Utilpass. Motvillig med

4. Hater det. Står over

Hele 36,8 prosent svarte at de hater det og står over, 56,6 prosent svarte at de føler seg utilpass og motvillig blir med, mens kun 1,3 prosent digger det og 5,3 prosent liker, men forstår andre.

Onsdag 25. november – går landsmøtet til Norsk Fysioterapeutforbund av stabelen. Ryktene sier at det blir pauseaktiviteter. Hvis det blir i kraft av gym eller fellesdans går i hvert fall en skjerm i svart; Lennart Bentsen – leder i faggruppen for manuellterapi - akter ikke å være med på «moroa».

Ifølge hans uhøytidelige spørreundersøkelse på Twitter forleden, vil flere enn ham trolig sette skjermen på pause.

Lennart Bentsen
Lennart Bentsen

Hater det eller føler seg utilpass

For de aller fleste av dem som svarte, krysset enten av for at de hater denne type aktiviteter, eller at de føler seg utilpass, men blir motvillig med når det arrangeres.

- Ja, jeg ble overrasket over at så mange var negative. Men heller ikke jeg er spesielt begeistret når fellesdans eller pausegym trekkes opp. Det er kanskje for å vise at vi er aktive og spreke, sier Bentsen, men det føles litt påtatt.

Han la ut undersøkelsen mest for moro skyld. I tillegg ble han inspirert – eller kanskje en smule flau – etter å ha sett svenske kolleger svinge seg foran skjermene i forbindelse med sin digitale kongress forleden.

Pinlig og ubekvemt

- Det er jo litt pinlig når noen drar i gang felles dans og jeg har inntrykk av at mange føler seg ubekvemme. Og for å være litt alvorlig; som fysioterapeuter bør i alle fall vi vite bedre og ta hensyn hvis noen føler seg ubekvemme og dermed la fellesdansen være, sier Bentsen.

Selv setter han skjermen i svart, hvis Norsk Fysioterapeutforbund i morgen byr opp til digital dans i forbindelse med landsmøtet.

- Ha ha, Jeg blir ikke med, nei. Sier Bentsen.

- Ha ha, Jeg blir ikke med, nei. Sier Bentsen.

- Men det må understrekes at slik aktivitet er avhengig av kontekst, type kurs og om det er et pedagogisk virkemiddel. Er det på et praktisk kurs, der slikt kan forventes, kan det være ok. Det er når man sitter i salen og aner fred og ingen fare, og noen plutselig drar i gang noe dans som alle skal være med på, at det blir ubehagelig. Folk må for all del røre på seg i løpet av en lang dag på kongress, men la folk gjøre det på egne premisser.

Powered by Labrador CMS