Trening som viktig behandling ved kroniske sykdommer

En ny litteraturoversikt understreker viktigheten av trening som en essensiell del av behandlingen for en rekke kroniske sykdommer. Ikke bare for livsstilsfaktorer og livskvalitet, men også med tanke på symptomer, tilbakefall og dødelighet. 

Publisert Sist oppdatert

Målrettet, veiledet trening er ofte mer effektivt enn medisinsk behandling, viser oversikten, som er  publisert i Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

26 kroniske sykdommer er inkludert i gjennomgangen. Disse dekker både muskel- og skjelettlidelser og andre sykdommer som depresjon, angst, stress, Parkinsons sykdom, kreft, diabetes, hjerte- og karsykdommer, livsstilssykdommer og kreft.

Det er professor Bente Klarlund, sammen med den avdøde professor Bengt Saltin som gjennomførte den omfattende litteraturgjennomgangen.

Råd og trening

Gjennomgangen nevner studier som har effekt av treningen. Det legges vekt på å beskrive kunnskapsbasert opplæring fra studier om formen for trening, intensitet og volum. I gjennomgangen beskrives også de fysiologiske og psykologiske mekanismer som kan forklare de positive effektene av trening.

Les artikkelen her 

Kilde: www.fysio.dk

Powered by Labrador CMS