Det var stor interesse blant manuellterapistudentene for møtet der NMF og NFF presenterte sine vyer for manuellterapi i fremtiden. Foto: Tor Tvethaug

Ønsker ikke mer skitkasting mellom forbundene

Manuellterapistudentene ønsker en samling av manuellterapeutene i Norge, og mener dette vil være en forutsetning for å få gjennomslag for saker i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

"Kiss & make up", heter det i uttalelsen som i dag ble sendt til Norsk Manuellterapeutforening (NMF) og Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Avsender er manuellterapistudentene ved Universitetet i Bergen 2013/2014.

 - Vi ønsker ikke mer skitkasting mellom de to forbundene, det svekker vår tillit til organisasjonene og fremstår uprofesjonelt både innad og utad, skriver studentene. 

Bakgrunnen for brevet er møtet som ble avholdt tidligere denne uka, der begge forbundene var invitert for å informere studentene om sine visjoner for manuellterapien og veien videre.

Krever faglig oppdatering

Et av punktene på agendaen, var hvilket arbeid som i dag gjøres i de to organisasjonene for å fremme yrkesgruppen. Etter møtet, savner studentene fremdeles «en klar strategi på å fremme manuellterapeuter og kompetansen som de besitter, både for befolkningen og samarbeidspartnere i helsevesenet».

Studentene etterspør også faglig kvalitetssikring av fysio- og manuellterapeuter med fast jobb og tilskudd.

 - Det bør være et krav om faglig nivå og faglig oppdatering for å få beholde tilskudd og eventuelt autorisasjon, heter det i uttalelsen.

I følge studentene, øker gruppen av manuellterapeuter uten jobb og tilskudd.

 - Det savnes en klar plan på hva NFF og NMF kan gjøre for terapeuter uten tilskudd eller jobb, både sentralt politisk og lokalt politisk. Vi ser pr dags dato ikke hvordan NFF eller NMF kan hjelpe dem som er i denne situasjonen, skriver studentene.

Les hele brevet fra studentene her:

Powered by Labrador CMS