Nina Emaus, leder ved Institutt for helse- og omsorgsfag, UiT Norges arktiske universitet.

Opptak til psykmaster i Tromsø utsatt til 2017

Studentopptak til master i helsefag, studieretning psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi, i Tromsø utsettes til høsten 2017. Årsaken er en utfordrende bemanningssituasjon, opplyser universitetet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

- Dekan Arnfinn Sundsfjord ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiT Norges arktiske universitet, har i samråd med instituttleder ved Institutt for helse- og omsorgsfag, Nina Emaus, besluttet at neste opptak for master i helsefag, studieretning psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi, blir høsten 2017, skriver UiT i pressemeldingen. Beslutningen ble tatt på et møte mandag 14.desember.

- Vi har for tiden en sårbar bemanningssituasjon med relativt få lærere og veiledere på studiet. Våre studenter er vant til å få kvalitativt god undervisning og veiledning, og det ønsker vi å garantere også i framtida, sier instituttleder Nina Emaus.

Prosjekter og stipendiater

Emaus opplyser videre at det skal satses på nye forskningsprosjekter og doktorgradsstipendiater som kan bidra med undervisning på studiet fra høsten 2017. Dermed ønsker man samtidig å styrke bredden i forskningen innen psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi og skape et attraktivt miljø for både fagfolk og studenter.

- Vi beklager ulempene utsettelsen måtte medføre for søkerne og lover at dette ikke er starten på nedleggelse av studietilbudet, som noen er bekymret for. Vi skal tvert imot jobbe målrettet med å styrke studiet og etablere et stabilt og godt forskningsmiljø med spennende prosjekter i tilknytning til dette, lover instituttleder Nina Emaus.

Powered by Labrador CMS