På Stadion Fysikalske institutt i Oslo har fysioterapeut Sindre W. Kristiansen gått kurset til ParkinsonNet og tyr innimellom til boksing med pasient Arvid Ekeland (til høyre).

Håper å rulle i gang ParkinsonNet i 2021

Nasjonal utrulling av ParkinsonNet ble satt på hold på grunn av korona. Nå ses det på digitale løsninger i 2021.

Publisert

Etter to år med pilotprosjekt på ParkinsonNet i Oslo og Rogaland ble det bestemt at nettverket skulle rulles ut nasjonalt. Det skulle påbegynnes i 2020 i regi av de regionale helseforetakene.

– Siden det å ha fysiske, tverrfaglige samlinger er en stor del av nettverket, ble det bestemt å avvente nasjonal utrulling på grunn av korona. Nå har situasjonen vedvart, så i Helse Sør-Øst har vi bestemt oss for å holde grunnkurset digitalt i starten av 2021. Vi tar utgangspunkt i sykehus med nevrologisk avdeling, og kommunene som sogner til dette, sier Per Ola Wold-Olsen. Han er fagveileder for fysioterapi i ParkinsonNet i Helse Sør-Øst.

ParkinsonNet er et tverrfaglig nettverk som skal øke fagpersoners kompetanse på Parkinsons sykdom, sikre personer med parkinsons tilgang på slike fagpersoner og bedre samhandling internt i kommuner og mellom helsenivåene.

Les også reportasjen om hvordan blant annet ParkinsonNets treningsråd brukes i gruppetimer på Stadion Fysikalske institutt i Oslo.

Powered by Labrador CMS