Vil ha lengre utdanning for personlige trenere

Den største treningssenterkjeden i Norge vil ha dobbelt så lang pt-utdannelse, men fortsetter likevel å ansette trenere med bare ett semester bak seg.

Publisert

Personlige trenere som velger å ta lengre utdanning, for eksempel en bachelor, får heller ikke mer i lønn, skriver Dagens Næringsliv. Avisen tar for seg utdanningsnivå og lønnsbetingelser i treningssenterbransjen.

Pt-sjef Atle Arntzen i Sats Elixia opplyser at om lag halvparten av de 580 personlige trenerne i kjeden har mellom tre og seks måneders utdannelse når de begynner i jobben.

Virke Trening

Ifølge DN ønsker Arntzen et krav om minimum 60 studiepoeng, som tilsvarer ett år på skolebenken for personlige trenere. Han mener at kurs på tre-seks måneder ikke er nok.

Han sitter i et utvalg som er nedsatt av hovedorganisasjonen Virke Trening, som vurderer fremtidens treningsutdannelser. Konklusjonen skal være klar i løpet av høsten.

- Ikke akseptabelt

- Vi har lenge arbeidet mot at utdanningsinstitusjonene for å få dem til å slutte å tilby enkle kurs. Jeg vet ikke om en eneste jobb hvor du kan gå rett fra videregående og utdanne deg på et halvt år, og så være dyktig i jobben. Pt-yrket er for komplisert til at det er akseptabelt, sier Arntzen til DN.

Ingen premiering

På spørsmål om hvorfor ikke Sats Elixia slutter å ansette folk med mangelfull kompetanse, sier Arntzen at det ikke er mulig fordi medlemmene da ikke ville få hjelp.

Og til tross for at han går i bresjen for høyere krav, har han ingen planer om å premiere de som faktisk velger å ta høyere utdannelse, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS