Regionleder Ann-Elin Myklebust har greid å øke engasjementet takket være digitale løsninger. Foto: Irene Mårdalen

Hatt fagseminar med 196 og årsmøte med hele 94 deltakere

Region Midt hadde 196 deltakere på et fagseminar i september 2019 og hele 92 på årsmøtet. Digitalisering er hovedårsaken til det rike engasjementet.

Publisert

I siste utgave av Fysioterapeuten (5/2020) etterlyste leder i valgkomiteen Tor Frithjof Wigers Larsen og leder av råde for fysioterapietikk Stig Fløisand større engasjement blant medlemmene i NFF. De henviste blant annet til lav deltakelse på årsmøter i regionene.

Les saken her

Region Midt, med leder Ann-Elin Myklebust i spissen, har økt deltakelsen både på fagmøter og årsmøter etter at de i 2017 startet med video-overføring av møtene.

Region Midt dekker Møre- og Romsdal og Trøndelag. 1.400 av medlemmene til Norsk Fysioterapeutforbund bor i regionen.

- Hos oss er det store avstander. Jeg, som bor i Fosnavåg på Sunnmøre, må ta tre ferger for å komme til Trondheim. Det tar 6-7 timer hver vei. Det er forståelig at medlemmer velger bort møter hvor de må bruke et par dager bare på reise for å delta, sier Myklebust.

Digitale og fysiske møteplasser

I 2016 bestemte regionlederen og hennes styre seg for å se på digitale løsninger som et mulig alternativ. Det endte med fagmøter og årsmøter med videooverføring, godt støttet av at deltakerne kunne møte opp fysisk på hele ni ulike møteplasser.

- Vi engasjerte tillitsvalgte på sykehusene i Namsos, Levanger, Trondheim, Røros, Kristiansund, Aure, Molde, Ålesund og Volda. Ved alle sykehusene tok tillitsvalgte ansvaret for å booke møtelokaler samt ordne bevertning. Flere av medlemmene valgte å møte på de lokale møteplassene. Samarbeidet med de tillitsvalgte har vært helt avgjørende, ikke bare for tilgang til lokaler, men også for å skape engasjement og påmeldinger, sier Myklebust.

Flere er med
Den digitale satsingen har gitt resultater. Til årsmøtet i år, som skulle vært avholdt i mars men avlyst på grunn av korona, hadde hele 95 meldt seg på i forkant.

På grunn av korona, bestemte styret seg også for å teste webinar på Teams. Valget falt på et foredrag med manuellterapeut Torgrim Tønne om Kloke valg. I løpet av få timer, ble alle de 100 plassene fullbooket. Nå blir det nytt foredrag i september 2020.

- I resten av 2020 vil vi utelukkende ha møter og foredrag på Teams. Samtidig vet vi at det er mye nytte og glede av å møtes fysisk. Derfor går vi tilbake til en kombinasjon av fysiske og digitale møteplasser i 2021, sier Myklebust.

Sparer penger
Det betyr at du som medlem kan følge foredrag, eller årsmøter, fra din egen sofa eller møte kolleger i nærmiljøet ditt.

- De digitale plattformene gir oss større handlingsfrihet. Vi sparer penger på å ha digitale møter. De pengene kan vi blant annet bruke til å planlegge fysiske kurs i regionene sammen med faggruppene, sier Myklebust.

Powered by Labrador CMS