- Regjeringen sender penger og gode ønsker

Gratis frukt og grønt, én time fysisk aktivitet hver dag, og øremerkede midler til skolehelsetjenesten. Det er Arbeiderpartiets oppskrift for bedre folkehelse. 

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen ville innført disse tre folkehelsetiltakene rettet mot barn og unge dersom han var helseminister.

- Vi har erfaringer fra den nåværende regjeringen om at de sender penger og gode ønsker til kommunene, og da er det ikke alltid at pengene når frem til dem man ønsker å nå, uttalte Micaelsen under en debatt på Arendalsuka i regi av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, skriver Dagens Medisin.

Ap-politikeren tok til orde for å innføre folkehelsetiltak som treffer bredest mulig i befolkningen, snarere enn å rette tiltak mot de mest utsatte gruppene.

– Skal vi lykkes i folkehelsearbeidet generelt, må vi få arenaer der det er helt naturlig at alle deltar, sa han.

– Lettvint
Stortingspolitiker Kristin Ørmen Johnsen (H) kritiserer på sin side Micaelsen for å definere folkehelsedebatten for snevert.

– Folkehelse er én av de største utfordringene vi har. Det blir for enkelt å tro at alt løser seg hvis man får én times fysisk aktivitet på skolen, og ved at man får frukt og grønt. Vi er nødt til å diskutere dette i et helhetlig perspektiv, sa Johnsen.

Powered by Labrador CMS