Faksimile Bladet Vesteraalen
Faksimile Bladet Vesteraalen

Varslingssak i Hadsel nær konklusjon

Rådmannen vil i løpet av noen uker konkludere i en tidligere omtalt varslingssak i Hadsel kommune.

Publisert Sist oppdatert

"Fysioterapi-saken" i Hadsel kom for dagen da fysioterapeut Kari Randen Hatløy klaget på at hun ikke ble tildelt en fysioterapihjemmel. Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre satte administrasjonens innstilling til side. Etter flere runder og med involvering fra Norsk Fysioterapeutforbund, vedtok formannskapet i mars - med knapp margin - å tildele en ekstra hjemmel til Randen Hatløy. Dette skjedde på et møte i formannskapet da en av Frps faste representanter var borte. En utbryter fra Frp stemte sammen med opposisjonen for å tildele Randen Hatløy en ekstra hjemmel. Posisjonspartiene skrev en protokolltilførsel i tilknytning til vedtaket. Dette skriver Vesteraalens Avis (VA).

Varslingssak

Rådmannen fikk i oktober 2014 en varslingsmelding i tilknytning til saken. Han opplyser til VA at saken vil bli presentert i sin fulle bredde tidligst om to uker. -Det er formannskapet ved ordføreren som er innklaget i saken, opplyser rådmannen.

Varslingen kom forøvrig fra kommunens helseavdeling.

Intervju

Han beretter at ordføreren, tidligere rådmann, tidligere helse- og omsorgssjef og Norsk Fysioterapeutforbund er intervjuet av rådmannen, som nå er i ferd med å trekke konklusjoner i saken.

-Varslingen er ganske omfattende. I alt er det tatt opp åtte forhold og det er stort spenn i varslingen fra alvorlige forhold til mindre alvorlige forhold, sier rådmannen til VA.

Han opplyser videre om at det vil være full åpenhet om saken når den blir offentligjort.

Kilde: Vesteraalens Avis (VA).

Les også: Vil vurdere sak mot kommunen

Fikk 50 prosent driftstilskudd

Powered by Labrador CMS