Forbundsleder Gerty Lund er fornøyd med at departementet forlenger takster for videokonsultasjon. Foto: Irene Mårdalen

Videotakstene forlenges til november

Helse – og omsorgsdepartementet har bestemt at takstene for videokonsultasjon for fysioterapeuter gjelder frem til 1. november i år.

Publisert Sist oppdatert

Det er resultatet etter et trykk fra forbundsleder Gerty Lund i NFF. I henvendelser til departementet i høst, har hun bedt om at takstene primært blir permanente men at de i hvert fall må forlenges til 1. november.

- Jeg er glad for at departementet om ikke annet forlenger takstene frem til 1. november, men synes likevel de burde gjort takstene permanente. Det er ikke bare koronapandemien som gjør at dette arbeidsverktøyet er gunstig. Det er også samfunnsøkonomisk gunstig, sier Gerty Lund.

På sine nettsider henviser departementet til koronasituasjonen som begrunnelse for å forlenge takstene frem til 1. november.

Departementet har lagt til rette for at fastleger og andre yrkesgrupper i langt større grad skal kunne bruke e-konsultasjon i møte med pasienter. Det ble også innført en ny takst for at fastlegene bedre skal kunne følge opp de mest sårbare pasientene som har behov for oppsøkende legehjelp.

Nå er det besluttet at alle de midlertidige takstendringene forlenges til 1. november 2020, skriver Helse- og omsorgsdepartementet på sine sider. 

Les mer om takstene om videokonsultasjoner fra departementet her

Powered by Labrador CMS