Vil vurdere sak mot kommunen

Forhandlingene med fysioterapeuten som var innstilt som nummer én til driftstilskuddet i Hadsel kommune, førte ikke frem.

Publisert Sist oppdatert

Fysioterapeuten har tidligere omtalt tildelingssaken i Hadsel kommune der formannskapet skjøv til side de fire som var innstilt av det faglige utvalget, og tildelte 50 prosents avtalehjemmel til fysioterapeuten som vikarierte i hjemmelen.

Saken ble klaget inn for klageutvalget i Hadsel kommune. Rådmannen anbefalte kommunen å gå i forhandlinger med fysioterapeuten som var innstilt på første plass, psykomotoriker Kari Randen Hatløy.

- Hele saken har vært surrealistisk. Jeg har vært i dialog med rådmannen. Kommunen hadde ingenting å komme med, og jeg opprettholder klagen min. Klagesaken kommer opp i formannskapsmøtet 12. mars, etter det jeg har fått høre, sier Hatløy.

Hun mener posisjonspolitikerne i Hadsel kommune (FrP, V og H) har opptrådt lite ryddig i denne saken.

- De har verken fulgt ASA 4313 eller Forvaltningsloven. Jeg kom til intervju i juni 2014, etter innstilling fra et faglig helseadministrasjonsutvalg. Politikerne i posisjon overså denne vurderingen, og ansatte en annen. Jeg vil vurdere å gå til sak dersom de ikke gir meg en avtalehjemmel, sier Hatløy.

Fikk ikke svar

I forrige uke var saken oppe i formannskapet, skriver Bladet Vesterålen på sine nettsider.

Hjørdis Nilsen (Ap) viste til møtet i oktober, der de fire posisjonspolitikerne valgte å gi avtalehjemmelen til fysioterapeut Stian Fredriksen, som ikke var innstilt av fagutvalget.

- Jeg spurte på det møtet, men fikk ikke noe svar. Jeg hadde håpet – og dette er ei vanskelig sak, ei ubehagelig sak – å få et svar. Hvordan er skikkethet vurdert fra posisjonen si side i denne saken, spurte Nilsen under møtet.

Ordfører Kjell-Børge Freiberg (FrP) sa at Stian Fredriksen søkte og ble innkalt til intervju på den forrige hjemmelen som formannskapet gjorde tildeling til, og at formannskapet dermed hadde god innsikt med hensyn til kandidatens kvalifikasjoner.  

Kurt Jenssen (SP) mente tilsettingen av Fredriksen kunne ses som politisk, med henvisning til at «en setter til side en kandidat som er bedre egnet».

- Det er litt trist. Går en imot ei innstilling, må det begrunnes godt, påpekte Jenssen.

- Det er helt klart et politisk vedtak. Men vi er ikke dømt for å ha gjort noe ulovlig, repliserte Freiberg.

Hjørdis Nilsen (Ap) mente på sin side hun fortsatt ikke hadde fått en god begrunnelse for hvorfor Stian Fredriksen var bedre skikket til avtalehjemmelen ved Helsebanken enn Kari Randen Hatløy.

Powered by Labrador CMS