Fysioterapeut Nishchal Rutna Shakya fra Nepal, med WCPTs Gillian Webb under ledermøtet før kongressen. Foto: WCPT

Over 900 fysioterapeuter i Nepal etter jordskjelvet

WCPT har oppfordret kongressdeltakerne i Singapore om å støtte fysioterapeuter og annet helsepersonell som jobber med akutthjelp og langsiktig rehabilitering i Nepal.  

Publisert Sist oppdatert

Appellen om å støtte hjelpearbeidet etter jordskjelvkatastrofen ble kunngjort under åpningen av kongressen., som åpnet fredag kveld, og avsluttes mandag 4.mai.

I programmet for kongressen var det også et eget seminar om kriseledelse, som fikk høy aktualitet på grunn av jordskjelvet i Nepar. Nærmere 7.000 mennesker har mistet livet i jordskjelvet og ytterligere 15.000 er skadet.

Delegat fra Nepal

Nishchal Rutna Shakya, fysioterapeut og foreleser ved Kathmandu University School of Medical Sciences, var delegat fra Nepal til WCPTs ledermøte. Til alles overraskelse kom han til Singapore, til tross for katastrofen i hjemlandet.

- Jeg skalv fortsatt da jeg ankom møtet i Singapore. Det var svært viktig for meg å komme hit, fordi vi trenger så mye støtte som overhode mulig. Jeg hadde ikke trodd at så mange mennesker ville være klar over omfanget av katastrofen, og ble veldig rørt da alle delegatene på WCPTs ledermøte reiste seg for å vise sin støtte, sier Shakya.

Mange frivillige

WCPT opplyser at det er ca. 900 fysioterapeuter i Nepal som jobber frivillig i de jordskjelvrammede områdene. Mange fysioterapeuter som er spesialister i krisehåndtering, og skulle ha vært på kongressen i Singapore, valgte selvsagt å reise til Nepal i stedet, skriver WCPT i en pressemelding.

Blant disse er den britiske fysioterapeuten Peter Skelton, som er prosjektleder i organisasjonen Handicap International. Han skulle ha holdt en forelesning på kongressen om fysioterapeuters rolle i katastrofearbeid, skriver WCPT i en pressemelding.

Prisvinner

En annen fysioterapeut som skulle ha deltatt er Michel Landry, leder for doktorgradsprogrammet i fysioterapi ved Duke University i USA. Torsdag ble han hedret med en pris for sitt humanitære arbeid i konflikt- og kriseområder, WCPT International Service Award.

Bra med familien

Nishchal Rutna Shakya var hjemme i Katmandu med familien, da jordskjelvet brakte løs på lørdag. Sammen med sin far, løp han inn på rommet der hans fire måneder gamle datter lå og sov, for å beskytte henne mot alt som raste ned.

Heldigvis gikk det bra med familien.

Powered by Labrador CMS